Yaklaşık 13 bin abonesi bulunan 5 yıllık youtube kanalıma ortak aramaktayım. Kanalın aylık geliri 100 TL civarıdır. Ortak olacak arkadaştan beklentilerim,
1- Seslendirmesi bana ait olacak sağlık videoları çekip bana yollayacaktır.
2- Arkadaş sadece benim ses kaydımı alıp videoya dönüştürecektir.
3- Konuları arkadaş seçecek ve metinleri de o bulacaktır.
4- Kendisine ücretsiz stok resim ve video bulabileceği kaynakları atacağım.
5- Telif haklarını ihlal etmesi veya ihtar almam durumda şikayet konusu açarım
Ortak olacak arkadaş uzun vadeli düşünmelidir. Kanal sağlık videolarında 1 k izlenime 3 TL kadar bırakmaktadır. İlgilenildiğinde aylık geliri çok kısa sürede 1,000 TL'yi geçer ancak çok daha fazla kazandığım başka işlerim olduğundan çok fazla vakit ayırmak istemiyorum sadece seslendirmesini yapıp paylaşacağım.
Ortak olacak arkadaş yeni videolara da ortak olacağı gibi eski gelire de ortak olacaktır.
En az 6 aylık çalışma garanti edilmelidir. En az 6 aylık çalışılan arkadaşa ortaklıktan çıkılması durumunda, bir aylık geliri ödenecektir.
NOT: Kanal adsense üzerinden gelir elde etmektedir. Freelancer sitelerden de ilave geliri bulunmaktadır. Adsense pin adres ve telefon doğrulaması var her 200 lirada bir kesin ödeme yatıyor.
Yazılanların hepsi senet sözleşme kabul edilmelidir. 6 ay boyunca çalışmayan arkadaşaın kanal üzerinde hakkı yoktur. Kanaldan çekilmek istediğinde çalışılan her 6 aya karşılık, 1 aylık kanal geliri ödenecektir.
Yani benle 60 ay çalışıp kanalın geliri 8,000 TL kadar olduğu zaman ortaklıktan çıkmak isterse, 80,000 TL alacağı olur.