Değerli kardeşim anlaşıldığı üzere koltuk bozuk.
Şimdi sen sürekli daha da yatan bir koltuktan bahsediyorsun.
Bir insan sürekli koltuk yatırmaz.
Koltuğu yatırır ve yatar uyur.
Sonra o koltuk bozuksa yavaş yavaş kendi arkaya kaymaya devam eder.
Bu şehirlerarası otobüslerin 50 koltuğu varsa her zaman 5 tanesi böyle bozuktur.
Bu durumda adamın koltuğunun yattığı açıyı diğer koltukların yattığı açı ile karşılaştırırsın.
Muavini çağırıp bu koltuk bozuk beni sıkıştırıyor aşırı arkaya yatıyor yerimi değiştirin dersin.
Değiştirmezse gerekli yerlere şikayet edeceğini söylersin.
Şimdi önündeki adamın kasıtla 3 kere koltuğunu daha fazla yatırdığını iddia ediyorsun.
O koltuğun bir yatma sınırı olmalı, yol boyunca koltuk arkaya yatmaz. Bir yerde durması gerekir.
Ki koltuk bozuksa bu adamın da suçu değil senin sıkıntını telafi etmesi gereken firma, muavin ve şoför.
Ama elbette koltuk bozuksa bu senin kadar adamın da sorunu, benim koltuğum bozuk beni ilgilendirmez arkamdaki düşünsün denilemez.
Benzer bir sorunu geçen hafta yaşadım.
Ümraniyedeydim, havaalanına gitmek 2 saatimi alacak diye dudullu terminale gidip 5,5 saatte izmir e gidecek ekspress otobüse bindim.
Önümdeki adam koltuğunu yatırdığında koltuk göbeğime değdi.
Ben de kendi koltuğumu yatırdım. Göbeğimle öndeki koltuk arasında bir telefon boyu mesafe yoktu.
5,5 saat sabrettim. Klsotrofobik bir adam kendini sıkıştırılmış hissederdi.
Yani bahsi geçen adamın çok düşüncesiz ve suçlu olduğunu sanmıyorum.
Muhtemelen yorgun ve geceyi yolda uyuyarak geçirmek istiyor, otobüse biner binmez koltuğu yatırmış.
Servis döneminde ve duraklarda koltuğun kaldırılması lazım.
Onun dışında eğer koltuğun izin verdiği sınırlar dahilindeyse yatırması normal.
Ama koltuk bozuksa derdinizi çözmesi gereken adam muavin.
Önünüzdeki yatırınca sizin de yatırmaktan başka çareniz kalmıyor genelde.
Koltuğun bozuk olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ne zaman ben olmasam / görmesem koltuğu daha da yatırıyordu. Dediğim gibi otobüs harekete başladığında biraz yatırdı ve rica ettim yatırmamasını. 2 saat sonra mola oldu ve ayağa kalktım. Üstümü başımı düzenledim montumu giydim yaklaşık 30 40 saniye sürdü dediğim bu olay. Bu 30 40 saniye boyunca adam öylece beni izledi tip tip baktı. Markete gittim ve 3 4 dakika sonra geri geldiğimde koltuğu daha da yatırmış olduğunu ve uyumuş numarası yaptığını gördüm. Ardından muavine söyledim ve o da çözüme kavuşturamayınca dizlerimi birkaç dakika boyunca onun sırtına koydum. Benim dizlerim sıkışıyor ve diz kapaklarım acıyordu , onun da belinde bir kuvvet olduğu için o da rahatsız oldu. Döndü bana baktı offf offf dedi ve koltuğu 3 4 kere salladı. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum film izlerken uyuyakaldım. 2 3 saat sonra uyandığımda koltuğu daha da yatırmış olduğunu gördüm. Yani anlayacağınız koltuk bozuk değil kişi kendisi inadına aşağı çekiyor.
"Koltuğu yatırır ve yatar uyur." böyle demişsiniz ama kimse normal şartlarda otobüste 9 10 saat boyunca aralıksız uyuyamaz. Ben uyurken her saatte bir bazen yarım saat aralıklarla uyanıyorum otobüste.