@Minaj; özel yazılım istemiş. Adam imanına kadar haklı.
Abi ben bu forumdaki insanların opencart woocommerce ya da muadili aptal saptal hazır şeylere olan sevdasını anlamadım gitti. R10 zaten hazır sistem kurma platformuna dönmüş bilmem farkında mısınız? Tamam eyvallah, 1 günde sistem çıkıyor falan ama ya sonrası??
Doğru düzgün bir yazılımcı çıkıp da babalar gibi hocam bu iş (tamamen atıyorum, fiyat teklifi gibi kabul edilmesin) 30.000'e çıkar, 40.000'e çıkar diyemiyor. Herkes 200 TL'ye sistem yaptırma peşinde.
Geçen gün birine fiyat verdim, adam 200 TL bütçem var dedi inanamadım.
Gerçek bir yazılımcı (kendim ve forumda bunu üstüne alınacak insanlar için söylüyorum) çıkar fiyatını verir, yapılacakları tek tek anlatır, aslanlar gibi yapar, adama sunar, eksikleri giderir, hataları giderir, rengi sarı olmuş eflatun olmuş demez, şurası yuvarlak ya da kare olsun demez, onlar en son halledilecek iştir diyerek önce işleyişi çözer. Çünkü site işlemez ise istediği kadar görseli güzel olsun, hiç bir işe yaramaz.
İş bitince yalnız bırakmaz, adama destek verir, yazılımının arkasında durur.
En azından 20 küsür senelik yazılım sektörü tecrübemde Türkiye'nin önde gelen firmalarında görev yapmış bir yazılımcı olarak ben böyle bir kurumsal kültürde yetiştim, böyle gördüm ve böyle de freelancer ya da şirket olarak devam ederim.
Özellikle database konusuna da değinelim. Sağlam bir db olmazsa site zaten 2 gün sonra 10 numara çöker...
"Sitemin alt köşesinden takla atan adam fırlayarak hav ken ay help yuu diye bağırsın" şeklinde gelen bir talebe ne opencart cevap verir ne de muadili şeyler.
O yüzden önce müşteriyi anlayalım, ondan sonra hazır sistem önerelim derim ben şahsım adına.
Ne var ki ben şahsım olarak tamamen iş sonu ödeme ile çalışmam o ayrı konu. Çünkü tamam yazılım çok keyifli bir iştir, yazarken yaparken ortaya bir şeyler çıktıkça keyif alırsın ama biraz da teşvik olmalı düşüncesindeyim
İyi çalışmalar herkese