2. Soruya cevap veremeyeceğim bilmediğim için fakat diğerlerini cevaplayayım hocam.

1-)Evet hocam garanti dışı kalıyor.İyi mi kötümü olduğuda kişiden kişiye göre değişir.Mesela ben online oynamayı pek sevmiyorum ama ps plus üyeliği aldığımda aylık bazı oyunları ücretsiz veriyor ve indirebiliyorsunuz.
Ps plus üyeliğiniz bitsede o oyun duruyor sadece yenileyene kadar oynayamıyorsunuz.Hangi aydı hatırlamıyorum ama Detroit Become Humanı ben satın aldıktan 1 gün sonra ücretsiz vermişti bense 470 lira civarına satın almıştım birazda sinir bozucu bir durum Birde cihazın orjinal olması şu açıdan önemli yeni bir oyun çıktı diyelim onun kırılmasını düşmesini bekleyen kadar parasını verir oynarım bu benim şahsi görüşüm başta belirttiğim gibi kişiden kişiye değişir bu durum.

3-)Kırdırma yaparsanız dijital olarakta yükleyebilirsiniz hocam tam bilmiyorum ama xbox kırık cihazım vardı bir ara flaş ile yükleme vs yapabiliyordum illa cd ye gerek yok.Bildiğim kadarıyla playstationda da böyle.
Oyunlarda tuzlu tabiki hocam ilk çıktıkları zamanlar tuzlu oluyor ama indirim vs yakalarsanız uygunada yakalayabilirsiniz.Geçen gördüm marvel'in spiderman oyunu 84 liraya düşmüş mesela.
500 değil 1tb almanızı tavsiye ederim sebebide en kötü oyun şuan zaten 30-40 gb arası değişiyor.Bende 1tb var doldu diyebilirim depolamam