dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 2 yıldır allianzlıyım ve çok memnunum. Yıllık 6.500 TL tamamlayıcı sağlık sigortası veriyorlar. Daha önce ismini vermeyeceğim bir firmayı kullanıyordum sudan sebeplere karşılamıyordu masraflari.
Allianz'ı öneriyor genel olarak herkes. 6500 ₺ tamamlayıcı için yıllık ne kadar ödeme yapıyorsunuz?

kuleli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özel sağlık sigortasını etrafımdaki herkese öneriyorum. Tamamlayıcı sağlık sigortaları Sgk ile muayene olabileceğin özel hastanelerde aradaki farkı ödüyor. Bazı özel hastaneler yine de 15-20TL alabiliyor.

Axa ve Allianz bu konuda en iyileri. Allianz'da modüler paketler var. Sivas'da sana bir kaç hastane olacağından en üst paketlerini almana gerek yok. Bir Alman Hastanesine bir Florence Nightingale ihtiyacın olmayacağından gerek olmayacak. O yüzden üst paketlere gerek yok onlar sadece hastane kapsamı.

Kullanımlarına göre senelik primlerin düzenleniyor. Ama çok değişmiyor. Sadece sistemden seni çıkarabiliyorlar.

Mesela gittin sol bacağında sorun oldu. Bu ciddi bir sorunsa seneye poliçeni yaparken sol bacağı çıkartıyorlar. Ki sigortanın mantısı bilmediğin sorunların için. Adamlar kendilerine göre haklı.

Bundan tamamen kurtulman için sistemde 3 sene kesintisiz poliçeni yatırman lazım. 3 sene sonrasında ömür boyu yenileme garantisi alıyorsun. Ve seni sistemden çıkartamıyorlar.

Ortalama 800TL civarı filan tutuyor ama kesinlikle tavsiye ederim. Kullandığı arabanın kaskosuna 2bin veren insanlar neden kendilerine bin lira vermezler anlam veremem.

Ayrıca doğum için çok daha işe yarar. Hem doğumu karşılıyor hemde bebek doğar doğmaz sigortalı oluyor. Doğum masrafını hesaplarsanız kara geçiyorsunuz. Doğum içinde poliçe içeriğine bakmanız lazım. Bazıları 2 sene sistemde kalmanız lazım diyor.

Başka varsa aklına takılan sor cevaplayım Sergen.
Abi öncelikle teşekkür ederim baya güzel olmuş açıklaman.

Sırayla gidecek olursam; hiç para vermeden muayene/tahlil yaptıracağım bir sistem olmasını istiyorum.

Sivas'ın ötesinde İstanbul'da falan kullanmak için bunu hedefliyorum. Dediğin gibi Florence zaten üst segment kalır o tarz yerlerde muayene olayım hedefim şu an için yok.

Sistemden çıkarabilmeleri ilginçmiş ama 3 yıl kesintisiz yatırma olayından sonraki durum güzel. Bu ömür boyu yenileme ile ilgili ekstra bilgi almam gerekiyor sanırım.

Bir önceki mesajda yazan arkadaşın dediği gibi 800 ₺ ödeme yaptığımda yıllık bir harcama limiti mi belirleniyor yoksa sınırsız mı oluyor?

Doğum tarafı zaten o uzun vade de.

Teşekkür ederim tekrardan.