Hocam öncelikli olarak Allah sabır versin. Yukarıda da bahsetmiş üstadlar lakin size tavsiyem ilk mola noktasında şoför ile görüşmeniz eğer olumlu sonuç alamazsanız plaka ile birlikte seyahat ettiğiniz firmanın genel merkezini arayıp muavin, kaptan ve yolcudan şikayetçi olmanız yönünde olacaktır. Eğer kaliteli bir firma ise 10 dakika sonra o adamı otobüsten atarlar
Bu saatte açarlar mı telefonu ?
Adam anlayışssa yapacak hiçbirşey yok, bende aynı şekilde uzunum ve önümdekilerden hep rica ettiğim zaman biraz ileriye alırlar bana göre ayarlar yatırırlardı. Demek ki saçma bir insana denk gelmişsiniz, size tavsiyem bacaklarınızı kolidor tarafına uzatıp sırtınızı ufak eğitimli şekilde cama dayamanız. Hem uyuyadabilirsiniz böylelikle. Genelde böyle yolculuk yaparım kimseyle uğraşmam.
İlk başta sesimi çıkarmayım öyle yapayım dedim fakat boyum otobüse göre gerçekten uzun. Koridoru kapatıyor ve 1 2 kişi ayağıma takıldı daha önce. O yüzden uzatma taraftarı değilim.
Bu arada dizlerimi adamın sırtına koydum ve az önce rahatsız oldu. Döndü baktı sonra koltuğu 2 3 kez salladı ve bir off çekip devam etti aynı pozisyona. Tam delisi denk gelmiş
Kekçi reis yardımcı olmadıysa söylediğim gibi otobüs durduğunda kaptanın yanına bizzat gidip (Sinirlenmeden, kibarca) durumu anlatın.
Çözmeye yanaşmazsa "yaşadıklarımı video çektim şikayet edeceğim" deyin.
Halen çözüm yoksa bir çok arkadaşın söylediği doğru, çok da abartmadan siz de onu rahatsız edin. Ayaklarınızı adamın kafasına kadar çıkarmayın tabiki ancak dizlerinizle (Dürter gibi değil) sanki yerinizde rahat edemiyormuş da sağa sola dönüyormuşsunuz, bu sırada da hali hazırdaki yerinize sığamadığınız için de onun koltuğuna dizlerinizle deymek zorunda kalıyormuşsunuz hissini verin. Gerçi zaten yaşadığınız durum bu ancak sinirli olduğunuz için hareketlerinizin sertliğiyle ondan öç almaya çalışacaksınız muhtemelen. Onu yapmayın diyorum. Gayet doğal olsun hareketleriniz.
Yine de bu tarz bir hareket önünüzdeki ÖKÜZÜN canını sıkacağı için sözlü, veya fiziksel kavga edebilecektir. Koltukların arasından belinde silah var mı bakmaya çalışın. Bedavadan canınızdan olmayın. Ortalık böyle ... (Forumdayız) ile dolu.
Ne yaparsanız yapın, sinirle yapmayın derim. Öfkeyle kalkan zararla oturur...
Aynı normal oturuyormuş gibi dizlerimi sırtına koydum ve hiç hareket etmedim. Birkaç dakika sonra uyandı bana baktı sonra önüne dönüp off dedi koltuğu iki üç kez salladı devam ediyor yatmaya. Ben böyle duracağım bakalım ilk molaya kadar. Sıkıysa uyusun bu şekilde.
Adamdaki keyfe bak. Ben daha oturamıyorum bile adam uyumaya çalışıyor.
Hocam dizlerinizle koltuğu hafif hafif itin. Dizlerinizi adam sırtında hissedecek, biraz da sallarsanız sorun çözülebilir
Koydum ve olanı yazdım