kuleli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özel sağlık sigortasını etrafımdaki herkese öneriyorum. Tamamlayıcı sağlık sigortaları Sgk ile muayene olabileceğin özel hastanelerde aradaki farkı ödüyor. Bazı özel hastaneler yine de 15-20TL alabiliyor.

Axa ve Allianz bu konuda en iyileri. Allianz'da modüler paketler var. Sivas'da sana bir kaç hastane olacağından en üst paketlerini almana gerek yok. Bir Alman Hastanesine bir Florence Nightingale ihtiyacın olmayacağından gerek olmayacak. O yüzden üst paketlere gerek yok onlar sadece hastane kapsamı.

Kullanımlarına göre senelik primlerin düzenleniyor. Ama çok değişmiyor. Sadece sistemden seni çıkarabiliyorlar.

Mesela gittin sol bacağında sorun oldu. Bu ciddi bir sorunsa seneye poliçeni yaparken sol bacağı çıkartıyorlar. Ki sigortanın mantısı bilmediğin sorunların için. Adamlar kendilerine göre haklı.

Bundan tamamen kurtulman için sistemde 3 sene kesintisiz poliçeni yatırman lazım. 3 sene sonrasında ömür boyu yenileme garantisi alıyorsun. Ve seni sistemden çıkartamıyorlar.

Ortalama 800TL civarı filan tutuyor ama kesinlikle tavsiye ederim. Kullandığı arabanın kaskosuna 2bin veren insanlar neden kendilerine bin lira vermezler anlam veremem.

Ayrıca doğum için çok daha işe yarar. Hem doğumu karşılıyor hemde bebek doğar doğmaz sigortalı oluyor. Doğum masrafını hesaplarsanız kara geçiyorsunuz. Doğum içinde poliçe içeriğine bakmanız lazım. Bazıları 2 sene sistemde kalmanız lazım diyor.

Başka varsa aklına takılan sor cevaplayım Sergen.

Yıllık 6.500TL tamamlayıcı mı? Sizin rakamda sorun var yada aile boyu. Ben en son 850TL verdim Allianz'a.
Benim ödediğim rakam değil Allianzın bana verdiği tutar. Yani 6500 tl ye kadar Allianz karşılıyor. Yatarak tedavi değil tabii.