Murat Günak konusuna sonuna kadar katılıyorum. Hatta prototip yapılıyor dendiğinde inşallah bir hata yapmazlar ve Murat Günak 'ın da ufak da olsa bir yerinde imzası olur diye düşünmüştüm. Fakat yok.
Tasarımı beğendim, birçok marka ve modelle benzetenler olmuş. Olacaktır da. Fakat bana sorarsanız tasarım şuanda dünyada beğendiğim 5-6 tasarımdan biri. Gayet güzel olmuş. Yapanların ellerine sağlık.
Elektrikli motor, yazılım vs. bunların tamamı zaten Dünya 'da belli başlı firmaların birçok markaya sunduğu çözümler. Verirsin parayı satın alırsın. Aynen tasarımda olduğu gibi. Bu araç tabiki elektrikli olmalıydı ve oldu. Yakıtlı sistemlerin üretim bantlarını kurmak tamamen hatalı olurdu. Çok şükür böyle bir kötü tercih olmamış. Fakat konu sadece tasarım değil, elektrikli motor vs değil. Olay pil teknolojisi.. Şuandaki değerler çok iddaalı. 30 dk altında şarj süresi ve 500 km menzil.. Peki bu pil tekonolojisi nerede ve kimden satın alınacak? Tabiki 2017 Kasım 'da Türkiye 'ye ziyarete gelen Elon Musk abimizin bir parmağı var gibi bu işte.
Hocam hiçbir şirket kendi lityum teknolojisini satarak pazar payını düşürmek istemez. Kazık yemeyeceksek satmaları anormal olur.