Hayrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
-1.0 derece miyopum ve astigmat var. Çok sorun yaşamasamda, gözlükle baktığımda daha konforlu görünüm oluyor. Gözlük ve lens kullanmıyorum, hiç kullanmadım.
Lazer ameliyatı olan var mı, görüşleriniz nedir?
geçmiş olsun hocam öncelikle,kendim değil fakat abim göz lazer ameliyatı gerçekleştirdi. yaşadıklarını size anlatayım;
miyop sağ 2 sol 2,5 derece.
Ameliyat bir cihaz tarafından gerçekleştiriliyor no touch diye bir uygulama var sanırsam. ameliyat öncesi testler uygulanıyor ameliyata uygun mudur vs. göze 2 şer farklı damla damlatılıyor ve ameliyat sırasında 0 acı hissediyorsunuz.
cihazın hata yapma payı çok düşük neredeyse imkansıza yakın zaten ameliyat sonrası sonucu size söylüyor.
yani ameliyat öncesi , ameliyat sırasında hiç acı hissetmiyorsunuz.
ameliyattan 3,4 saat sonra gözdeki hissizlik tekrar başlıyor ve acı hissediyorsunuz ve belirli saatler arası 4-5 farklı damla kullanıyorsunuz.bu damlalar 1-2 hafta kullanılıyor. doktor zaten takip ediyor.
ameliyatın ilk günü ve 2. günü özellikle ilk günü gözdeki ağrı çok fazla olacaktır. dayanılmaz seviyeye gelebilir. geldiği veya yaklaştığı zaman acil servislerden iğne yaptırılması gerekiyor ağrı kesici ağrıyı sadece iğne kesebiliyor hap felan işe yaramaz dedi doktor.
uyumada çok sorun yaşamıyorsunuz uyuyabiliyorsunuz.
2 gün acılara dayandıktan sonra artık acı felan kalmıyor. acının bittiği nokta burası.
sonraki zamanlarda göz optimizasyon gibi bir şey yapıyor kendine arada görüntüler bulanıklaşabilir, ışığa duyarlılık artıyor.
bu süreç zamanında gözünüzde lens oluyor 1 haftalık lens hiç çıkarmıyorsunuz.
1 haftanın sonunda doktor lensi çıkartıyor ve damlaların 1-2 tanesini artık kullanmıyorsunuz
geri kalan süreçte ağrı yok sızı yok sadece görüntünün stabil olmasını bekliyorsunuz
ortalama 1-2 hafta içerisinde tedavi tamamen sonlanıyor ve cam gibi görüyorsunuz etrafı.
bu süreçte yine eklemek isterim ışığa duyarlılık arttığından dolayı çoğu ortamda dışarı çıkarken her zaman güneş gözlüğü kullanıyorsunuz.
bu sürecin ilk 1. haftasında çalışıyorsanız çalışamazsınız. araç kullanamazsınız. yani yatıp dinlenin.
2. haftasında çalışabilirsiniz fakat az ışıklı ortam baş ağrısını tetiklememesi için önerilir.

ortalama ameliyat ve tedavi süresi 3-4 hafta arasında değişiyor. şuan ameliyat olalı 1 yıl oldu herhangi bir problem yok. keşke daha önce yaptırsaydım diyor.
umarım yardımcı olabilmişimdir. tekrardan geçmiş olsun.