Benim bildiğim kadarıyla, eski adwords hesaplarında reklam çıkıldığında en üst sıraya düşük maaliyetle cıkılabiliyor. Mesela normal hesapta 1₺ tbm ödeyip en üste çıkarken, eski hesapta 0,50₺ ödeyip çıkıyorsun. ( Ben öyle biliyorum. )
Yanlış biliyorsunuz, hesabın eski olması maliyetlerinizi etkilemez. Reklam maliyetlerinizi doğru yapılandırma ve optimizasyon ile eski yeni fark etmez tüm hesaplarda düşürebilirsiniz. Burada kilit nokta kalite puanlarıdır.
Normal şartlarda siteniz ve reklamlarınızla alakalı kelimeler vs. Google Ads reklam politikalarına uygunsa eski ya da yeni hesap olması reklamlarınızın onaylanmasını etkilemez. Herşey düzgünse zaten onay alırsınız. Eski hesaplarda ilk reklam kurulduktan sonra onay süreci biraz daha hızlı ilerleyebiliyor. Eski hesap diye istediğiniz her sektörde reklam çıkacaksınız diye bir şey yok, ilk onayı alıp reklam yayınlandıktan kısa bir süre sonra sistem politika ihlali varsa eski hesapta olsa hesabı askıya alabilir. Sadece süreci bir miktar uzatmanıza yarayabilir. Tabi sistemi manipüle edecek (cloaker vb) farklı yöntemler kullanılmıyorsa...