klasweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adsense hakkında pek bi bilgim olmamakla sadece tahminim herhangibir etkisi sanmıyorum yoktur, eğer reklamlar ziyaretcilere lokasyonuna göre değilde hosting lokasyonuna göre cıkıyorsa ki sanmıyorum ozaman etki eder. Yinede adsense uzmanları buna daha iyi cevap verir...
Dediğim gibi adsense hakkında tahminim.
Benimkiside sadece bir tahmin okuduğum yazıyı bulamadım bi türlü yoksa buraya atacaktım.

NeMerak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sitem türkiye lokasyon fakat almanya kullanıyorum. En başta tr kullanıyordum bir ilerleme kaydedememiştim. Daha sonra sunucuya geçtim( almanya lokasyon). Kısa bir süre ne göreyim bir çok anahtar kelimede 2-3. sıralardayım.

Ben her zaman almanya kullanmaya devam edeceğim. Lokasyonun seo açısından önemli olduğuna katılmıyorum. Herkesin kendine göre teknikleri var. Belki de bu da benim tekniğimdir

Var diyenler de olabilir tekrardan diyorum ben inanmıyorum. İşin ustasına sormak gerekirse @Old;
Aynen bende öyle olabilir diye düşünüyorum tabi bire ip kalitesi önemli aslında

serhat_akan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkçe siteler için mutlaka Türkiye tavsiye ederim, Türkiyeden gelen hitler daha fazla olur.
Özellikle, Ankara, Bursa, ve Denizlide bulunan datacenterlardaki hostlar tüm Türkiyeye ulaşım ve ziyaretçi artışı açısından daha başarılı.
Bizzat bu konuda yaptığım testlerle sabittir. Tabiki Türkiyede çok hızlı bir hosting olması gerekiyor.(bunuda bulmak zor)
Google artık , ile hatta ilçeye göre sonuç çıkarıyor.
Çoğu host ssğlayıcıları tr de genelde bursa dng yi tercih ediyor Türkiye olması konudunda haklısınız ama almanya olursa nasıl olur.

Mesela almanya sunucularında sınırlama yok diye biliyorum ama Türkiye'de kiler TR yasaları çerçevesinde işlem yapabilir yani ne gibi bir kısıtlama var bilmiyorum ama böyle bir madde olduğu kesin.