Korelilerin Hyundai markası arabalarını Türkiye'de üretiyoruz. Hyundai Türk malı diyebilir miyiz?
Türkiye'de şu an bu araç için üretim bandı yok hocam tabi ki başka ülkede üretilecek, kendi üretim bandımızı yapana kadar.
Her konuda muhalif olsamda bu yerli araba işine olumlu yaklaşıyorum. Becerecekler gibi. Umarım siyasete alet edip projeyi hiç etmezler.
Hocam yanlış anlaşılmasın, Türkiye'de bu tür yerli girişimlerin olmasını çok istiyorum. Ama bence Hyundai markasına farklı bakmak lazım, adamların dünya genelinde çok fazla pazarı var be bu pazarlardan biri de Türkiye, pazar yerine yakın üretim yapmak onların işine geliyor. ( Umarım beğenilir ve Türkiye'de Üretim bandını yaparlar )
Tasarımı yapan firma ile başta Mercedes,Bmw,Ferrari olmak üzere birçok günümüz otomobil firması çalışıyor.
Yani günümüz dünyasında bunlar olması gereken şeyler.
Şuan Türkiye de üretim bandı henüz kurulmadı, bu araçlar prototip olduğundan yurtdışında üretilmesi daha akıllıca.
Son olarak global dünyada birçok farklı tedarikçi firma ile çalışılması oldukça normal ve karlı bir iştir. Iphone bile çin de üretiliyor ama Amerikan malıdır. Bu araçta isterse çinde üretilsin ( Ki böyle birşey olmaz şu aşamada) Yine bize ait bizim markamızdır.
Hocam haklısınız aracın tamamını biz yapamayabiliriz. Ama İphone konusu da Hyundai gibi farklı

İphone Çin'deki İşçi maliyetinin düşüklüğünden dolayı orada üretim yapıyor.
Ülkemizde Umarım bu yerli üretim konusu daha çok yaygınlaşır ve bizde ileride, Pazar yerine yakınlığı için veya işçi maliyetinin düşüklüğü için başka ülkelerde üretim yaparız.