fthmydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle üst perdeden konuşan insanlara uyuz olduğum kadar başka hiçbir şeye uyuz olmuyorum. Kulaktan dolma bilgilermiş.
KDV 'sini devlet ödüyor derken iade demek istediğimi anlamınız lazım ki cümlenin devamında vergiden düşürdüğünü veya nakit alınabilindiğini söyledim.
Bir yazılımcı elektrik ve yemek masrafı dışında kendi üzerine olan arabasına yakıt alabilir, sigortası için bağ-kur primini yatırabilir, Türkiye sınırları içinde de iş yapıyor ise vergiyi oradan düşürebilir.
Ve isterse eğer muhasebecisi işi biliyor ise parayı peşimde alır.
hakyil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Eğer yaşın 29 altı ise genç girişimci kazanç istisnası ile işe başlayıp vergi kaydını açmanı tavsiye ederim. Türkiye'deki herhangi bir banka üzerinden ödeme alman direkt kendini ihbardir. Dediğin rakamlar kesin takibe girer.
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senede 250 bin lira kazanıyor olsaydım adsenseden ve ileride başımın ağrımasını istemeseydim. Güney Kıbrıs ya da Delaware'de şirket kurardım. İlk kurulumun ardından ortalama %12-15 gibi bir maliyetle parayı tertemiz cebime alırdım. Onun dışındaki her yolda bir gün bir şekilde vergi sorulur.

Bak adamı 5 sene sonra maliyeye çağırmışlar 5 senede total 150 bin kazancı için.
https://www.r10.net/1074095804-post1.html

Defterdarlar bile senin kadar net konuşamıyor. Sen diyorsun ki KDV iadesi alabilirsin.
Hala kavram kargaşası yapıyorsun. Bağkur primine kdv ödemiyorsun ve kdv de iade gösteremezsin. KDV iadesi alabilmenin bin türlü şartı var. Hizmet satışı yapıyorsun, mal alıp mal üretmiyorsun bu yüzden 10 liralık giderle 100 lira kazanıyorsun vergi iadesinin riskine ve zahmetine değmez.

Ayda kaç lira gider gösterebileceksin? Yazılım firmaları ağlar KDV ve gider gösteremedikleri için. Burada KDV iadesi almak için ticaret odasına kayıt olmak zorundasın al sana yıllık 500-1000 lira masraf, bilanço usulü defter tutmak zorundasın al sana ekstra muhasebeci masrafı, sana KDV iadesi sağlayacak kadar iş bilen mali müşavirin muhasebeci ücreti de fazla olur iade beyannamesi başına iadeden %5 ile %50 arasında komisyon alır. 200 bin liralık iade istiyorsan %5 alır, 5 bin liralık iade istiyorsan %20 alır, bin liralık istiyorsan %50 ister çünkü beyannamede müşavirin de sorumluluğu var. Elektrik, su, yemek ve yakıt dışında neyi gider göstereceksin. Fatura toplaman lazım gider göstermek için, bu sefer de başına iş alırsın.

Vergi suçları hapis cezası aldırabilir. Gider gösterdiğin faturalar içinde daha önce sicilinde problem olan işletme ya da o işletmelerin mal aldığı işletmelerde sicili problemliler varsa tüm faturaların ödemeleri banka üzerinden gerçekleşmiş olması istenir. Ve her türlü kaydın detaylı incelemeye girer. Hepsinin ötesinde bu ülke senelerce hayali ihracat diye bir dol@ndırıcılık yöntemi ile hortumlandı, siz yurt dışına hizmet sattım diye KDV'siz fatura keserken çok didiklemeyen maliye, KDV iadesi istiyorum dediğinizde, hizmetinizin yurt dışına satıldığından ve yurt dışında yararlanıldığından kesin emin olmak ister ve detaylı inceler.

Yani senin websitelerin, sunucuların herşeyinin yurt dışında olması gerekir, eğer sitene girenler arasında Türkiye'den ipler varsa, sattığın mobil uygulamanın Türkçe dil desteği varsa vs bırak KDV iadesini senden bedelin KDV'sini cezalı alırlar. Youtube cular KDV ödeyecekler. İsterlerse ingilizce konuşup yabancılara yayın yapsınlar, maliye o videonun altında 5 tane Türk nickli yorum görürse hizmetten Türkiye'de de faydalanılıyor demektir ve KDV'ye tabidir. Muhasebeciler bu işin içinden çıkamıyorlar ve siz 3 satır ile özetliyorsunuz.
hocam şu tr adsense ödemelerini payooner ile alsak yine gidip kart ile atmden çeksek olmazmı bizim hesaba para girişi olmadan vergi sıkıntısı çıkarmı illa usd bazındamı giriş yapması gerek.