İnanmak isteyen adamın en büyük özelliği, inancını destekleyen tüm bilimsel bilgileri alıp, inancı ile çatışan tüm bilimsel bilgileri reddetmesidir.

Dünya'da peygamberliğini ilan eden yüz binlerce adam olmuş.
Bu adamlar içinde kendine mürit cemaat bulan binlerce peygamber olmuş.
Bu peygamberler arasında doğru zamanda doğru koşullarda doğru siyasi dengelerde ortaya çıkanların dinleri yayılıp kalıcı olmuş.

Bugün bir peygamber çıksa, adam ben Allah ile konuşuyorum dese ya hapse atarlar, ya tımarhaneye tıkarlar, ya da madımaktaki gibi canlı canlı yakmaya kalkarlar.
Neden?
Çünkü bugün kendi inancının en iyisi en doğrusu olduğuna inanan ve kendini tüm şüphelere kapatmış adamlar var.
Bu adamlar yeni peygamberi dinlemeyecek, kitabını okumayacak hatta müslüman mahallesinde salyangoz mu satılır diye kendi çevresinde misyonerlik yapmasına izin vermeyecek.
Tıpkı 1500 sene önce mekke lilerin müslümanlara ve peygamberlerine yaptıkları gibi.
Bugün Kuran'ın mucizeleri diye bir birleri ile yarışan adamlar 1500 sene önce doğsaydı Ebu Cehil ile beraber müslümanları yakmaya kalkardı.
Çünkü islam geldiğinde bir inançları olan ve kendi inançlarını korumak için yeni peygambere saldıran adamlar vardı.

Yani bugün islam ile şereflendiğini düşünen arkadaşların çoğunun şerefi şans eseri...
Sizi 1500 sene önce arabistana gönderseydik Menat a inanarak şereflendirildiğinizi düşünecektiniz.
Hindistan da doğsaydınız Budha ile şereflenecektiniz.
Yani dinler arasında geçiş bu kadar marjinal derecede az iken, insanların muhtemelen %99'u doğduğu yerdeki dine inanarak yaşayıp ölürken, inançtan, hak dinden bahsetmek, bu adamların cehenneme gideceğini iddia etmek ciddi bir kibir hali.

Yani senin inancın diyorki, köyündeki okuma yazma bimeyen Mehmet Emmi cennete gidecek,
Dünyanın gördüğü en büyük dehalardan alternatif akımı bulup bütün dünyayı değiştiren, milyonlarca müslüman bebeğin yaşamasını sağlayan, insanlığa en büyük hizmeti yapan adam Nikola Tesla cehenneme gidecek.
Ben artık inananların bu benim inancım en harikası benim gibi inanmayanlar yallah cehenneme tavrının ciddi bir kibir olduğunu düşünüyorum.

Memlekette kendi kitabını bile baştan sona 1 kere okumadan, diğer dinler hakkında hiç bir bilgisi olmadan benim inancım en mükemmel diyen adamlar var.