Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan başka bir yaratılışa geçirerek yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk Onundur. Ondan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz? (Zümer Suresi: 6)
Yukarıda altını çizdiğim ve kalın yaptığım ayet Kur'an-ı Kerim'den alıntı. Kur'an-ı Kerim'de 1400 yıl önce bu bilgi verilmiş. Bu kitabı insan yazsaydı bu bilgiyi nasıl verebilirdi? Biz bu bilgiyi 19. yy'da yeni bulduk. Bu bilgi temel embriyoloji kitabında geçiyor artık.
Bu bölgeler sırasıyla:
1- Batın duvarı karanlığı
2- Rahim duvarı karanlığı
3- Amniyon zarı karanlığıdır.
Bugünkü embriyoloji ilminin tesbitleriyle Kurân ve hadisi karşılaştıran Kanadalı Profesör Keith L. Moore şunu söylemektedir: Kurân âyetlerinin ve hadislerin açıklamalarının bugünkü müsbet ilimlerle de doğrulanmıştır. Din ile ilim arasında yıllar boyu bırakılan mesafenin, Kurân ve hadislerin hakikatlerinin anlaşılması ile kapatılabileceğine inanmaktayım.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz." Zâriyât Suresi - 47-51 . Ayet Tefsiri
Newton dahi kainat genişlemez sabittir derken, 1929'lu yıllarda Hubble teleskopla kainatın genişlediğini bildiriyor. Newton dahi bilimin babası bile bu bilgiyi bilmiyorken birisi çıkıyor 1400 yıl önce diyor ki kainat genişlemektedir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu ve bunun gibi bilgiler bana göre mucize sizin yaklaşımınız nedir?
Benimde en çok etkilendiğim olaylardan birisidir. Tebbet suresini bilirsiniz Ebu lehebin elleri kurusun diye ayet geçiyor ve ebu lehebin müslüman olmayacağını Allahu Teala belirtiyor. Ve Ebu leheb istese şunu yapabilirdi millete diyebilirdiki alın kuranda böyle geçiyor ben müslüman olamazmışım buyrun ben müslüman oldum ve kuranı yalanlayabilirdi. Ama Allah ona hiçbir şekilde bu aklı yada fikri vermiyor ki diyemiyor
Halbuki dediğim gibi böyle birşey deseydi eğer neler olabilirdi acaba. Bi nevi kuranı yalanlamış olacaktı haşa.