Arkadaşlar tekrarlıyorum. Ben hukuk okudum, vergi mahkemesi hakimliği yaptım. Lütfen benim için abc sayılan konuları bana öğretmeyin. Sizin bahsettiğiniz kanun değil tebliğdir. Tebliğler kanunları açıklar ve yorumlar. Bunları maliye bakanlığı yayımlar. Bu tebliğler vergi mahkemesince dikkate alınmaz. Mahkeme için önemli olan kanun kuralıdır. Şimdi şunu rica ediyorum mevzuat.gov.tr ye girip 193 sayılı kanunu aratın ve geçici 90. maddeyi okuyun. 8. fıkra tüm kanun maddesi uygulaması için geçerlidir. Bu ise yurt içinde kayıtlı olmayanları da kapsamaktadır.
Ek olarak kanundan yaptığınız alıntıda altını çizdiğiniz bölümden sonra gelen
Bu hükümden faydalanılabilmesi için bildirilen veya beyan edilen tutarlara ilişkin tarh edilen verginin vadesinde ödenmesi ve birinci fıkra uyarınca bildirilen varlıkların, bildirimin yapıldığı tarihten itibaren üç ay içinde Türkiyeye getirilmesi veya Türkiyedeki banka ya da aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi şarttır. Bölümünü açıklarsanız sevinirim.
Bu arada yanlış anlamayın mesleki bilginize saygımız sonsuz ama programcı olarak ve / veya hüküm ve koşullar bizden sorulur