Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her ikinizin de bahsettiğiniz konular da anlatmak istediğinizi anlamayanların olduğunu açıkca dile getirelim.

Bahsettiğiniz konuyu anlatarak kimsenin kavrayacağını zannetmiyorum. Gerekli kanunla beraber mantıklı bir içerik sunsaydınız bizlere, daha anlamlı olur demeye getirdim.

Dolaylı yollardan konuyu saptırmayalım.. Birçok arkadaş sizler gibi adsense kategorisine vergi mükellefleri, vergiden nasıl kurtulurum?, türkiye adsense vergi verilmesi konusunda bilgilendirmeler, vb gibi bir dünya konular açıldı. İnsanların kafalarını karıştırmaktan başka birşey yapılmıyor açıkcası..

Net bir kavramla ve delillerle vatandaşları bilgilendirmek daha anlamlı olacağına inanıyorum, kolay gelsin..

@deLi; hocam bu konuda anlamlı ve net bir paylaşımı Adsense kategorisine sabitleyebilirsek tüm adsense ve diğer ticaret bölümlerindeki karmaşayı da engellemiş oluruz diye düşünüyorum karar sizin yinede.
Kanun maddesini paylaşmakla anlaşılırlığı artıramam ki. Çok net yazdım. Beyyannameye ihtirazi kayıt/ dava açma hakkı şerhi koyarsanız dava açabilirsiniz. Öte yandan ben reklam geliri edenlerden ve kafası karışık olanlardan değilim. Yıllarca vergi mahkemesinde hakimlik yaptım ve tecrübelerimi paylaşıyorum. Paylaştığım bilgilerin bazılarını kitaplarda bile bulamazsınız. İlla madde istiyorsanız ihtirazi kayıtla ilgili 2577 sayılı Kanun'un 27/4. fıkrasına bakın.* Ne anladınız buraya yazın. Vergiyle ilgili kurallar 213 sayılı Kanun'dan ibaret değil.

*4. Vergi mahkemelerinde, vergi uyuşmazlıklarından doğan davaların açılması, tarh edilen vergi, resim ve harçlar ile benzeri mali yükümlerin ve bunların zam ve cezalarının dava konusu edilen bölümünün tahsil işlemlerini durdurur. Ancak, 26 ncı maddenin 3 üncü fıkrasına göre işlemden kaldırılan vergi davası dosyalarında tahsil işlemi devam eder. Bu şekilde işlemden kaldırılan dosyanın yeniden işleme konulması ile ihtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerine yapılan işlemlerle tahsilat işlemlerinden dolayı açılan davalar,tahsil işlemini durdurmaz. Bunlar hakkında yürütmenin durdurulması istenebilir.