Bundan 5-6 sene öncesini düşünüyorum, hiç başıma gelen bir durum değil. Son 2-3 yıl içerisinde gelen kargo elemanları arada bir bunu yapıyorlardı ve ikaz edip, imza atmak istediğimi söyleyip imza atıyordum. Ama son zamanlarda çok sık başıma geliyor ve kasım-aralık ayında evime gelen yaklaşık 25 teslimatın 2-3 tanesi hariç hepsinde yaşadım bunu.
Kişi geliyor, paketi uzatıyor ve arkasını dönüp gidiyor. Yarı yarıya ya imza attırmadan gidiyorlar ya da kağıdı duvara koyup kendileri imza atıyorlar. "Bunu teslim aldığıma dair imza atmam gerekiyor" dediğimde ise 'önemli değil, gerek yok' gibi sözler sarfediyorlar. Ama ısrar edip zorla ellerinden kağıdı alıp imza atıyorum. Benim adıma imza atanların kağıdına da 'bu imza tarafımca atılmamıştır' yazıp yeni imza atıyorum. Çoğuyla da tartışıyorum bu konunun adli bir suç olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Ama ne yazık ki her 15-20 teslimattan birinde başıma şu geliyor, bugün de olduğu gibi. Teslimat yapan kişinin yanında hiçbir kağıt, evrak olmuyor. İmza atmadan teslim alamam dediğimde ise (ve gerçekten söylüyorum bu kişilerin hepsi at hırsızı tipli kaba saba insanlar oluyor) ters ters bakıyor, dövecek gibi üstüme yürüyor "o zaman şubeye gelip alırsın" diyip gidiyor. Şikayet etsem de nafile.
Bu duruma nasıl çare bulabilirim? Ben imza olmadan paketimin teslim edilmesini istemiyorum. Daha önce yanlış adrese gidip paketimi rastgele verdikleri oldu ve çok sorun yaşadım. Böyle bir sorun yaşamasam bile bu benim hukuki hakkım, benim adıma imza atmaları ya da imza atmadan teslim etmeleri bir suç. Ama gel de bunu bu insanlara anlat. Ne yapabilirim size? Daire kapımın önüne kamera koymayı bile düşünüyorum gerçekten. Ama böyle bir durum yaşadığımda o kamera kaydı ile gidip ne yapacağım? Ortalama her gün 1 paket geliyor evime ve çoğunda bu sorun oluyor. Hepsini dava mı edeceğim?
Ek olarak, insanlar kapıda paketi açıp incelemeyememekten şikayet ediyorlar. Ben bırakın incelemeyi daha imza atıp teslim alamıyorum.