DenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam enpara kurumsal yaygınlaştırıyor bu yüzden öyle demeyin elden borç veriyorum onu ödüyorlar de ayak üstü kazandığın 3 kuruşu da vergi vereceksin
elden borç verip onu alıyorum tefeciyim diyebilirsin

Hocam öncelikle endişelenmeni gerektirecek bir durum şuan yok ortada fakat enparayı bu şekilde kullanmaya devam etme. Aynı durumu ben de yaşadım bknz çözüm olarak ödemeleri 7 8 ayrı banka hesabıma havale almaya başladım yani bu şekilde dağıttım. Bunun dışında da paym.es gibi sistemleri ödeme almak için kullanabilirsin sadece %3 gibi bir kesinti yapıyor.

Satışların çok ciddiye boyuta geldiyse zaten o zaman işi resmiyete döküp vergini ödemeni de tercih edebilirsin fakat bu süreç hakkında bir fikrim yok. Şimdi herkes vergisiz olmaz vergini ver diye yazacak ama hiç kimse 3 5 kuruşluk satışlar için vergiyle uğraşmak zorunda değil.

Bu arada işte tanıdıklarımdan ödeme alıyorum gibi bahaneleri yemezler çünkü farklı kullanıcılardan gelen ödemeler olduğundan dikkatlerinizi çekiyorsunuz sabit 1 2 kullanıcıdan ödeme alsaydınız incelemeye takılmazdınız bu da aklınızda bulunsun.