AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaçak ayrı, yoklama kaçağı ayrıdır. Asker kaçağı konumuna düşmediğiniz sürece sorun yok. Yoklama kaçağı idare edilir.
120 tl falan ceza kağıdı eve gelir. 29 mu neydi, geçmediğiniz sürece okul/askeriye tecil eder.
Yüksek lisans için de 32 ye kadar tecil vardı galiba, ama arayı çok uzatmadan kayıt olun.

Bir arkadaş kısmen yazmış, onu da yazalım. Uzun yolda vs. jandarma aramasına düşerseniz tutanak tutuluyor. Şubeye kendim gidip bilgi vereceğim diye.
2. kez başka yerde bu tarihlerden sonra tekrar yakalanırsanız asker eşliğinde işlemler yapılır, yine askere gitmezseniz asker kaçağı konumu olur.
2. yakalandığınızda da 3000 civarı yıllık faiz yiyen bir ceza alırsınız. Gbt de çıkmıyor yoklama kaçağı, jandarma aramasına takılırsanız olur.
Uzun yol otobüs, üzerine kayıtlı plakalı araçla seyahat ederken arama varsa gibi.
Olay şu hocam polis ve bekçi sorgusunda varım. 2 defa tutanak tutuldu. Ben de yüksek lisansı bekliyorum. En geç yaz sonuna kesin olacak. Bana yaptırımı ne olur? En ucuz nasıl atlatabilirim