Arkadaşlar tekrarlıyorum. Ben hukuk okudum, vergi mahkemesi hakimliği yaptım. Lütfen benim için abc sayılan konuları bana öğretmeyin. Sizin bahsettiğiniz kanun değil tebliğdir. Tebliğler kanunları açıklar ve yorumlar. Bunları maliye bakanlığı yayımlar. Bu tebliğler vergi mahkemesince dikkate alınmaz. Mahkeme için önemli olan kanun kuralıdır. Şimdi şunu rica ediyorum mevzuat.gov.tr ye girip 193 sayılı kanunu aratın ve geçici 90. maddeyi okuyun. 8. fıkra tüm kanun maddesi uygulaması için geçerlidir. Bu ise yurt içinde kayıtlı olmayanları da kapsamaktadır.
Anlatmak istediğinizi anlıyorum ben resmi gazetede yayınlanan tebliği paylaşmıştım. Tebliğe göre bu kanundan yararlansan dahi inceleme yapılabileceği belirtilmiş ama dediğiniz gibi mahkemeler tebliğ yerine kanunu baz alabilir.
Ancak burada küçük bir nokta var yurtdışından gelen para kendi adımıza gelmiyor gönderen Google Ireland LTD ve vergi dairelerinin incelediği konu Google ile gerçekleştirdiğimiz ticari faaliyetler.
Herşeyiyle kayıt altında olan bu ticari faaliyetlerlerin varlık barışı kapsamına girdiğini düşünüyor musunuz?
Eğer kendi adımıza gelen bir para olsaydı hiç bir inceleme olmazdı ama bu şekilde varlık barışından yararlanmak imkansız gibi görünüyor.