coder63 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.sitepoint.com/role-based...ontrol-in-php/

Birçok kaynak var nette. Mesela bu paylaştığım sayfa da gayet güzel ve kodları paylaşarak anlatmışlar.
Eğer sisteme entegre konusunda bir sıkıntı yaşıyorsanız kodlama stiliniz olması gerektiği gibi değildir.
Bundan dolayı oop - mvc - design patterns - psr gibi kavramları ve içeriklerini özümseyerek ilerlemenizi tavsiye ederim.
hocam evet bunu biliyorum ama istediğim bu değil zira burda kullunıcıya yetki veriyorsunuz bunu yapmak da sorun yok ama bu verdiğiniz tüm modullerde aynı yetkiyi alacağı anlamına geliyor. benim yapmak istediğim modul bazında yetkilendirmek her modülde aynı yetkisi olsun istemiyorum. ha onuda her modüle admin panelden teker teker yetki vererek yapabilirim ama ben istiyorumki chexsoxlardan seçim yaparak tk seferden verebileyim vt ye yazdırmayı beceremedim for döngüsünü tasarlayamadım bir türlü. teşekkür ederim
yani yazdırabilsem sorun zaten halloluyor.

GökTuğ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Basit bir şekilde şöyle yapılabilinir,
i-
Checkboxlardan modülID leri alalım. AhmetID 'ye düzenleme (1),ekleme (2) ....vb. ... yetkisi için.

VT ye foreach döngüsüne atarak aralarına -örneğin virgülle 1,2,3,4 gibi- kayıt edilebilinir.
$yetki=''1,2,3,4;
INSERT INTO ya da UPDATE v.ss.................... yetkitablosu = '$yetki'

ii-Modül sayfalarına giriş yetkisi içinde;

Fonksiyon yazılabilinir;

SQL'den yetkitablosu alınır. Explode () ile virgüller ayrılır. Explode dizi haline getireceğinden in_array kullanarak kontrol sağlanabilinir.

Örneğin;
Ekleme Modulu Yetkisi ID = 2 olsun, Ahmet'in yetkitablosu 2,3,5,6 ID ye sahip modüllere yetkili olsun.

$modulYetkiID =2; // 2 değeri var olduğundan "True" dönecektir.
$yetkidizi= explode(',',$SQL_CEKILEN_VERI["YETKİTABLOSU"]);
if(!in_array($modulYetkiID,$yetkidizi)){
          return false;
}else{
           return true;
}
hocam sağolasın bu biraz daha farklı olmuş bunu deneyeceğim bi teşekkür ederim..