Sayın hocam, maalesef usulü bu şekilde olmamalıydı. Yaptığın hareketten de anlaşılabileceği üzere şu hayatta çok saf kalmışsın. Bunu kötü anlamda demiyorum yanlış anlama, cin bir insan olsaydın zaten bu hareketi yapmak yerine mobinge karşı sende datalarını toplardın sabırla, iş yerinin muhtemelen çoğu belge dökümanına da ulaşabilirdin, hatta muhtemelen vergi kaçakcılığı da yapılıyordur(yapılmayan iş yeri görmedim ben) o dosyaları da toplardın oydu buydu derken iş yerine istediğin şekilde zarar verebilirdin. Ama maalesef bu yaptığın hareketle haklıyken haksız konumuna düşmüşsün. Bunun hukuksal boyutunu bilmiyorum ama umarım tazminat almanı engelleyecek bir durum değildir.
Şu an yapabileceğin şey; maddi durumun yeterliyse bi avukat tutman. Maddi durumun yetersizse ve şirketin sana ve daha önemlisi kamuya zararı varsa bunu savcılığa gidip suç duyurusunda bulunman, bu durumda Barodan durumunun yetersizliği nedeniyle avukat tahsis edeceklerdir.
Veya ülkemizde işlerin en iyi nasıl yürüdüğünü bilirsin. Kamuoyu oluşturmaya çalışmalısın. Fabrika önünde greve başlayabilirsin, yerel gazetelerle durumu görüşebilirsin. Aklıma gelenler bunlar, umarım haklısındır ve hakkını alırsın.