Link
burada. Sol alt kısımda tıklanma sayısı yazıyor. Onu en verimli nasıl ayarlayabiliriz. Sınırlama koyarsak limit dolunca limit.php sayfasına yönlendirip linki blokluyorum. Ama limit 10 ise 10 farklı kişi görsün doğru saysın istiyorum. 10 kişi on kere gir çık yapıp linki öldürsün istemiyorum. Üyelik sistemini session olarak yaptım ama misafir gelip üye olmayanları kontrol edemiyorum.
Hocam, şimdi ben turknet kullanıyorumn. Turknet aynı ip ile belki onlarca kişiyi internete çıkartıyor. Bu ip üzerinden gelen tüm ziyaretçileri siz 1 sayacaksınız... Gelelim nasıl yapabileceğinize... Bir ip tablosu oluşturacaksınız, (ülkemizde statik ip kullanımı fazla olmadığı için günlük silmeniz gerekli) bu tablo içersinde ip varmı yokmu kontrol ettirip varsa uyarı sayfasına yoksa normal sayfayı gösterecek ve ip adresini tabloya kaydedeceksiniz... Ip tablosunu günlük silerseniz ziyaretçiye günde 1 kez sayfayı görme yetkisi vermiş olursunuz. Sayfayı yenilediği anda bile uyarı sayfanıza gidecektir...
Bu durumda benim şuan ki kodlamam daha sağlıklı verim alırım gibi geldi. İlk girişte sayıyor sonra sayfa yenilemelerini saymıyor ama tarayıcıyı yada sekmeyi kapat aç yaptıkça sayı artıyor o benim hoşuma gitmiyor.
cookies - session - ip
Önünüzdeki seçenekler bunlar.
Ip bazlı kaydederseniz veritabanında sürekli sorgu yapmanız gerekecek.
Cookies tabanlı yaparsanız manipüle edilebilir.
Session tabanlı yaparsanız yerinde olacaktır.
Session olarak nasıl yapabilirim? Benzer bir kodlama örneği vs var mı yada çok basit bir kodlama yazabilir misin zihinde canlandırmak açısından?