celalyesil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 yıl önce ankarada tokiden aldım 15 yıllık, Her 6 ayda bir zam geliyor aylık ödemeye. 700 TL ile girdim şuanda 910 TL ödüyorum. Şöyle kaba taslak bir hesap yaparsam 15. yıl son ödememde aylık 3000 TL'ye kadar yaklaşmış olacak. Böyle bakıldığında hiç mantıklı gelmiyor.

Toki bazen ara ödeme yaptırıyor. Gel kardeşim borcunu kapat %25 indirim yapayım diyor.

Şuanda benim kalan borcum 145 bin TL yeni yılla birlikte gelecek zam ile 155 160 bin civarına çıkacak.

Eğer toki bu ara kampanyasını açarsa 110 bin TL ödeyerek (Şuanki borcum) kapatabiliyorum.

Yani bu durumda 110 bin TL Kredi çeksem ziraat banktan 0,98'e 10 yıl 1500 TL civarı sabit ödemem olacak ve tokiye ödediğimden kat kat karlı olacağım.

Sonuca gelirsem bu anlattıklarıma göre; toki ve devletimiz çok güzel reklam yapıyor kira öder gibi ev sahibi yapıyoruz diye. Asıl durumu taksitleri ödemeye başlayınca anladım.

Şuanda oturduğum ev 2+1 80 m2 bana şuana kadar olan maliyeti 180 bin TL oldu ve halen artmaya devam ediyor.

Ekleme: Toplam borç tutarında bir hesaplama yapmaya çalıştım; yıllık ödeme bazında hesapta ortalama toplam 300 bin TL ödeme yapmış olacağım. 20 bin TL'de başlangıçta verdim 320 bin TL.

Bu arada6 aylık artışlar enflasyona ve memur zammına göre yapılıyor.
Peki şöyle diyeyim tekrar böyle bir fırsatınız olsa tekrardan çekilişe girer misiniz ?