Merhabalar babam tutturmuş başvuru yapacağım diye

bende araştırdım başvuru nasıl yapılır veya daha fazla bilgi için ama sağlıklı bilgi toplayamadım veya ben iyi araştırmadım
Bir kaç sorum olacaktı ;
- Başvuru nereden yapılıyor ? İşleyiş Nasıl ?
Habertürk sitesinde bir başvuru world dosyası buldum fakat bunu toki'nin sitesinde bulamadım şüphelendim.- 240 ay öde diyor biz bunu 100 ay'a düşürme şansımız var mı ?
- Başvuru yapsak bu dairelere ne zaman oturuyoruz?
- Başvuru için minimum 25 yaş diyorlar doğruluk payı nedir ? Ben kendi adıma başvurmak istiyorum.
- İşleyiş nasıldır ? Bilmem gereken neler var ? Artısı Nedir Eksisi Nedir ?
babam çok baskı yapıyor.Bizde yapalım gibisinden ama 20 yıl çok büyük bir süreç şimdi kazanıyoruz bundan 5 yıl sonra kazanmasak ne olacak ? var mı benim gibi kara kara düşünen 
yardımcı olanlara teşekkürler.
2 yıl önce ankarada tokiden aldım 15 yıllık, Her 6 ayda bir zam geliyor aylık ödemeye. 700 TL ile girdim şuanda 910 TL ödüyorum. Şöyle kaba taslak bir hesap yaparsam 15. yıl son ödememde aylık 3000 TL'ye kadar yaklaşmış olacak. Böyle bakıldığında hiç mantıklı gelmiyor.
Toki bazen ara ödeme yaptırıyor. Gel kardeşim borcunu kapat %25 indirim yapayım diyor.
Şuanda benim kalan borcum 145 bin TL yeni yılla birlikte gelecek zam ile 155 160 bin civarına çıkacak.
Eğer toki bu ara kampanyasını açarsa 110 bin TL ödeyerek (Şuanki borcum) kapatabiliyorum.
Yani bu durumda 110 bin TL Kredi çeksem ziraat banktan 0,98'e 10 yıl 1500 TL civarı sabit ödemem olacak ve tokiye ödediğimden kat kat karlı olacağım.
Sonuca gelirsem bu anlattıklarıma göre; toki ve devletimiz çok güzel reklam yapıyor kira öder gibi ev sahibi yapıyoruz diye. Asıl durumu taksitleri ödemeye başlayınca anladım.
Şuanda oturduğum ev 2+1 80 m2 bana şuana kadar olan maliyeti 180 bin TL oldu ve halen artmaya devam ediyor.
Ekleme: Toplam borç tutarında bir hesaplama yapmaya çalıştım; yıllık ödeme bazında hesapta ortalama toplam 300 bin TL ödeme yapmış olacağım. 20 bin TL'de başlangıçta verdim 320 bin TL.
Bu arada6 aylık artışlar enflasyona ve memur zammına göre yapılıyor.