Anladığım kadarı ile (Her şeye KDV dahil olarak bakıyorum) 40 liralık ürünü 79'a satarken kargo masrafını gider, paket masrafını gider, alış fiyatını gider olarak gösteriyorsun, 19 TL'den de %18 KDV ödüyorsun o da 3,42 TL yapıyor yani senin net kârın 15,58. Yanlışım varsa lütfen birisi düzeltsin benim de merak ettiğim bir konu çünkü.
1- Belirttiğiniz tutardaki satışlara nihai tüketici olarak fatura kesebilirsiniz. Ama tc kimlik numarası almaya çalışın. Herkes de vermiyor diye bir olay yok. Verenler olur mutlaka.
2- KDV ile alırsan diye bir şey yok artık sizin her alışınızda mutlaka fatura alacaksınız. Sizin KDV hesabınız ayrı kar hesabınız ayrıdır. Çok kötü bir hesap yapmışsınız
Kar hesabı KDV'siz 67 satış - 40 alış = 27 TL brüt kazancınız olur. Kargo vs. siz hesaplayın artık
KDV hesabı satış KDV 12-7,5= 4,5 KDV ödemeniz hiç gideriniz olmazsa çıkar bundan giderlerinizin KDV side düşer hiç gider olmadığını varsayarsak;
27-4,5=22,5 BRÜT KAR olur bu da 40 liraya alınan bir ürün için iyi rakam. Burada tabii satış sayısı da önemli. Ne kadar kar ederseniz edin ayda 3 satış yaparsanız topu atarsınız. Ama net 5 TL kalarak günde 20-30 satış yaparsanız fena rakam yapmaz. Tabii sizin 10-15 kazandığınız ürünler de mutlaka olmalı. Gidip asgari ücretle bir yerde çalışacak emekli veya ev hanımı için bu hesap güzel ama mesleğiniz var ve güzel bir maaş alacaksanız değmez bu işe. Gelir vergisi bu yıl bir yıl ve 2020-2021 yılında ödemeyeceksiniz.
Hocam affınıza sığınarak bir şey söylemek istiyorum, hangi muhasebeciye vergi hesabını sorsam (bana göre) hepsi sizin gibi karışık hesap yapıp karışık anlattı, gerçekten muhasebecilerin dilinden anlamıyorum