1 - TC no kimse vermez hocam fatura kesmeniz için de TC no gerekmiyor
2- Toptancı'dan 40 TL'ye ürün aldığınız da fatura kesip,kesmemeye dayalı olarak toptancı vergi verir, siz vermezsiniz.
3- Gider göstererek kar oranınızı arttırabilirsiniz.
Bu işi devletin istediği gibi yaptığınız zaman damga vergileri vesaire gibi saçma şeyler de işin içine girince gerçekten para kazanmak bi hayli zor oluyor.
Aynen bende bir sürü alışveriş yaptım hiç tc isteyen olmadı
Hocam gelir vergisini işin içine katmadigim halde kar kalmıyor nasıl olucak bilmiyorum yada ben mi fazla hesaplıyorum bilmedigimden acaba gelir vergisijide işin içine katsam zarar yapıyorum daha.
Hocam sen sisteme kdv hariç diyeceksin müşteri sepete gelince senin sisteme girdiğin kdv görecek ek 79+12 kdv 91 tl olacak
örneğin 150 tl ve ücretsiz kargo diyeceksin
artı olarak 92 kdv dahil saata kargoyu örneğin kdv dahil 3.50 anlaştıysan 5 tl diyeceksin 1.50 kargo kazacanacaksın artı kapı da ödeme artı komisyon alırsın aras veya ptt iyi bu gibi durumlarda
Hocam maalesef 40 tan alırsam 20₺ masraf var ortalama krgo başına 40+20=60
19₺ kalıyor bana kar ben bu kârin kac tlsini devlete veririm vergi olarak acaba bunu öğrenmek istiyorum aynen satış fiyatim bu maalesef en yüksek satabilecegim fiyat o ürünü 79₺ çünkü diğer satanlarda o fiyattan satıyor daha yüksek imkansiz satmam
Hocam TC olmadan sadece isme ve adrese fatura kesilir ancak maliye tarafından kabul edilir mi? bilemem! sen ahmet x adında birine kestin ama türkiye de 1000 tane aynı isim soy isimde var hangisine kestin? Fatura isteyen olursa TC sini vermek zorundadır. bende N11 gittigidiyordan ürün satıyorum TC vermeyenlere yazar kasa fişi kesiyorum ama tc varsa fatura kesiyorum.
Muhasebeci de aynı seyleri söyledi ama fatura isteyen olursa diye bir şey yok yani olmadan kapıda ödemeli gönderemiyorsun ürünü çünkü. Tc sinide kimse vermek istemiyor. Ama herkes bu sekilde yapıyor galiba çünkü bugüne kadar bende bir sürü kapıda ödemeli ürün aldım instagramdan kimse tc istemedi benden
hesabı şu şekilde yapın alış fiyatı diyelim kdv hariç 40 tl siz %30 karla satacaksınız diyelimki kargo,komisyon,kutu maliyetleride 20 tl olsun hesabı şöyle;
(40*1.18*1.30+20)*1.18 = satış fiyatınız
Hocam hesabi neye göre yaptini bilmiyorum ama 85₺ yapıyor sizin hesap o fiyta satamam çünkü bu ürünü satan diğer firmalarda 79₺ ye satıyor yüksek satamam hatta daha düşük bile olması gerekir aralarindan sıyrılmak için