Selamlar. Linki telefonda olduğum için açamadım, ancak bildiğim kadarıyla devam ediyorum.
100 sene önce evrene baktığımızda vay be, Allah ne güzel yaratmış diyorduk. Ancak şimdi evrenin çalışma sistemini biliyoruz ve pek hayret etmiyoruz. Boşlukların Tanrısı buna deniyor diye biliyorum. Yani bilimin henüz keşfedemediği yerlere Tanrıyı koymak. Bunun için kısa bir açıklama yapayım haddimce.
Bilimin keşfettiği bir olay/olgu tanrının olmadığını açıklayabilir mi? Yani örnek veriyorum, atomların çalışma mekanizmasını açıkladığımızda, aslında belirli bir düzeni keşfediyor olmuyor muyuz? Evrende düzen olmasa bilim yapabilir miydik? İşte burada, hiç kapanmayacak boşlukta, tüm düzeni oluşturan bir güce ihtiyaç doğuyor.
Teşekkür ederim.
Selamlar,
Dediğim gibi benim haddime düşmez, sadece farklı bir bakış açısı katıyorum, sorunuza cevap verecek bir uzmanlığım bulunmuyor, keşke olsa da istişare etsek.
Burada ancak yapabileceğim uzman, Oxford mezunu Richard Dawkins gibi bilim insanlarının bulgularını, düşüncelerini paylaşmak olur, onu da zaten herkes internetten bulabilir.