Taban fiyatın pek bir etkisinin olduğunu sanmıyorum. Alıcılar yine pm yoluyla fiyatı öldürerek satın alıyorlar. Yani 350 tl ederindeki makale (taban fiyat 1.5'TL olarak) 200 TL civarına gidiyor. Sonuçta kimse zorla sattırmıyor. Satıcılar da mecburen makalelerini satabilmek için fiyatı düşürüyorlar. Makale piyasası da bu aralar biraz ölü bu sebeple. 100 kelimesi 1 TL olsa da yine ederi fiyatından alan alıcı çok nadir. Makale alıcılarının anlamadığı konu ise bu şekilde aldıkları makaleler çok da kaliteli olmuyor haliyle. Nası olsa ederinin altına gideceğinden dolayı yazarlar harika yazılar çıkartabileceklerken özensiz yazıyorlar. Şahsen benim acelem olmadığından dolayı doğru düzgün yazıp satılacağı günü bekliyorum. Tabi bu şartlar altında oldukça uzun sürüyor (hakkını verecek kişinin alması) Yani dolayısıyla taban fiyatın pek bir hükmü olmadığından dolayı bende 1.25 hatta eski fiyat 1 TL'ye çekilmesi tarafındayım. En azından ederi fiyatından almayı tercih eden alıcıları bu pazarda tutmuş oluruz. Taban fiyattan dolayı birçok hazır makale almayı bıraktı ve farklı yöntemler ile makale ihtiyaçlarını temin ediyorlar.