Merhaba değerli arkadaşlar, bugün eminim ki bir çok grafik tasarım işiyle uğraşan arkadaşın başına gelmiş bir olaya değineceğim.
Biliyorsunuz ki sanal ortamda çok cüzi miktarlara çalışmaktayız ve bence harcadığımız emeğin karşılığı bu değil.
Emeğimize değer para almadığımız gibi 10-20-30₺ gibi mouse bile oynatılmayacak rakamlara profesyonel tasarımlar istemeleri. Daha dün birisiyle konuştuğumda bana herhangi bir bilgi vermeden bir tasarım istedi ve tabiri caizse kabataslak bir tasarım çıkarıp verdim ardına demo istedi tekrar yaptım gönderdim(1500x6000 gibi bir ölçüye 150₺ alıcaktım) bu sefer de tasarımın karışık olduğu ve çalışmayacağını belirtti. Bir A4 kağıdına ne türde istiyorsa o tarzda çizip göndermesini söylesem de BEYEFENDİ herhangi bir şey yapmadan yoluna gitti. Bugün tekrardan mesaj attı ve 1080x1920 bir tasarım istedi, bu aralar maddi sıkıntılarım olduğundan dolayı gerçekten çok cüzi bir miktardan işi aldım. Tasarımı gönderdikten sonra cüzi bir miktara aldığım işin profesyonel olmasını istediğini söyledi. 10-20₺ ile profesyonellik arayan insanlarla iş yapmaktan nefret ediyorum. Versinler 1000₺ ben bütün tasarımlarını profesyonel bir şekilde çıkartayım. 10-20₺ için de 1 saat uğraşmak bana saçma geliyor. Böyle insanlarla muhattap olduğum için bu meslekten tiksinir oldum. Reklam ajansında çalışmaktayım, yaşadığım şehirde ki çoğu büyük firmanın işini yapmaktayız çok insanla muhattap oldum çok insanla ticaret yaptım ama ölü fiyata tasarım yaptırtmak isteyen kadar da karakter yoksunu insanlar görmedim.Belirttiğim kişi kendini kesinlikle anlayacaktır ki anlasın diye paylaşıyorum. Bizim yaptığımız tasarımlarla yüzlerce para kazanıyorsunuz ama iş bizim emeğimize gelince balı elinizle sıkıp elinizin altından yalıyorsunuz.