Herkesin kalitesi ayrı fiyatı ayrıdır. Konu sahibi fiyat bilgisi almak için yazmış, altına da yorumlar gelmiş. Gelip de 3-4 binden fazla vermeyin hocam diyen arkadaş ve 60k'ya ne yazıyorsun, orhun kitabelerini mi diyen arkadaşa söyleyecek hiçbir şeyim yok. Farklı fiyat verebilirsiniz, ama sizden farklı fiyat vereni aşağılayarak eleştiremezsiniz. Ya da 3-4binden fazlaya yapanları kazıkçı gibi gösteren sözler sarf edemezsiniz.
Ayrıca arkadaş başlığa 'yazdırsak' demiş. Hazır yazılımlardan bahsetmemiş. Ya da sizin daha önce kodladığınız bir altyapıyı kullanmaktan bahsetmemiş. Sitenin tasarım ve yazılımını, kullanıcı arayüzünü ve yönetim panelini, portal niteliğinde olmasını ve farklı kaynakları kullanarak çalışmasını düşünürseniz (tüm bölümlerini aynı yazılımcı yapacak ise) sıfırdan kodlamak en az 2 ay vakit alacaktır. Böyle bir projeyi tek başına alıp yapabilecek bir yazılımcının da günlüğünü 300 tl'den aşağıya sayacağını hiç sanmıyorum. En ucuz durumda bile sıfırdan yaptırmak yaklaşık 15000+kdv tutar.
Burdaki yazdıklarım yalnızca başkalarının yorumuna hakaret eden, aşağılayan kişiler içindi. Ben de birçok müşterime sıfırdan yazılım yaptırmalarının gereksiz masraf olacağını söylüyorum ve hazır yazılımlara yönlendirerek işlerini 2-3bin tllere çözmelerini sağlıyorum. Ben sıfırdan yazılım yapan biri olarak hazır yazılımların pratik ve uygun fiyatlı olduğunu biliyorum ve bu işi yapanlara saygı duyarak müşterilerimi onlara yönlendiriyorum. Ama karşılaştığım çoğu hazır yazılım işi yapanlar, sıfırdan yazılım yapanların adeta kazıkçı olduğunu belirterek 'o siteye 20bin verilir mi, onu 10bine yaptırmayın, ben 2-3 bine yaparım' gibi sözler söylüyorlar. Keşke insanlar daha saygılı olsa.
Kimi nasıl eleştireceğimizi size mi soracağız. Benim yorumumu sizin aşağılayarak eleştirmeniz doğru mu? Ayrıca kimseyi aşağılamadım. Fiyatının abartılı olduğunu düşündüğüm için abartılı bir örnekleme yaptım. Saygı çerçevesi adı altında burda kimseye gömmeye hakkınız yok.