Windows Server 2012 r2 yayın alır almaz bir süre sonra hacklenerek spam çıkışı yapabildiğini biliyormuydunuz? Sadece spam değil, dışarı çıkış veya dosyaları şifrelenebildiğini..
Ek olarak windows7 nin ise yayın alır almaz hemen aynı durumu yaşadığını biliyormuydunuz?
Gerekli güncellemelerin yapılması gerekir. En azından bu sorunun yaşanması engellemek için bir önlemdir. Tam çözüm olmasada.
Müşterinize bu bilgiyi verdiniz mi? Ürünü teslim ederken güncelleme yaptınız mı? Güncelleme yapmanızı kimse bekleyemez burda haklısınız. Ama güncelleme yapın diye uyarıda bulundunuz mu. Gerekirse rdp portunu değişin diye ek bilgi verdiniz mi? Veyahut anti virus vb programları kullanın diyede öneride bulundunuz mu? Eğer kapatmayı göze alabiliyorsanız bunların bilgisinide vermeniz gerekiyor.
Eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Bizlerde bu işi yapıyoruz ve en sıkıntılı işletim sistemi windows.
Geçenlerde mail sunucusu olarak kullanan bir müşterimdede anlık 1g çıkış vardı. Müşterim bu tür girişimi yapacak bilgiye sahip değil. Müşteriyi tanıdığımdan değil. Konuşmalarından tanıdığım kadarıyla konuşuyorum. İp adresini null'e çektim ve iletişime geçti. Durum ile alakalı bilgi verdim. Çözüm için öneride bulundum. Ve hepsini dikkate alarak sorununu çözdü. Ve bu müşterim aylık değil. Yıllık ödeme yapmış biriydi. Napmalıydım sizce? Sizin gibi doğrudan iptal verip göndersemiydim? Bu kolaya kaçmaktır. Yaptığınız işi gerçek anlamıyla bilgili şekilde yaptığınıza inanmıyorum. Bilgili bir firma bu olasılıkları bilir, sorun anında müşterisine durumu güzelce izzah eder. Müşteri bilmiyor olabilir, firma kendi bilgisiyle müşteriyi aydınlatır ve çözüm önerisi sağlar. Müşteride uygulamaya başlar.
200 adet vds ye girip spam için hazırlık yapmak 3 5 dakikalık iş değildir. Epeyce vaktini alacaktır diye düşünüyorum.
Müşteri küfür ettimi etmedimi bilemem. Ama şuan gördüğüm kadarıyla müşteriniz haklıdır.
İlgili bu yorumuda, ilgilenecek yönetici arkadaşımızın kararı verirken bu ayrıntılarıda okuyarak karar vermesini istemiş olmamdır. Daha fazla konunuza yorum yapmayacağım. Yorumlarım tarafsızdır. Ne sizi tanırım, nede şikayetçi olan müşterinizi. Ortada büyük bir haksızlık var ve sizin bir firma olduğunuzu görerek söylüyorum ki bu haksızlığı düzelterek erdemli bir davranış sergilemeniz gerekiyor.
Hayırlı sabahlar.
İlginiz ve tarafsız yaklaşımınız için teşekkürler ,
windows 2012 r2 clone ve kurulum işlemleri yapılırken update yapılmakta dilerseniz test sunucusu sipariş vererek deneyebilirsiniz otomatik sistem en son update yaparak teslim etmekte. sahsıma edilen küfürleri görmezden gelmek istiyorum bir anlık sinirle söylenmiş olabilir her ne kadar ağıza alınmıycak kelimelerde olsa bile kendisi de onaylarsa manuel olarak istediği şekilde kurulmuş sunucuların telafisini yapıp yeniden verebilirim bizim için ciddi bir zarar olcaktır ama profosyonel olarak yaklaşmak istiyorum
hayırlı sabahlar
dip not:hayrettin bey ile çalısıyoruz sunucu tedariğimizi yapmakta en para hesabı gerekmekteydi ve kendisine ödeme yapmamız gerekiyordu