Benden uygulama almak isteyen birisi detaylı görüşme talep etti. Konuştuk biraz, vazgeçtiğini söyledi. Ardından benim projemle birebir aynı bir app türedi markette. Grafiklerden tutun mağaza girişindeki ekli diller, açıklama metninin yapısı, hatta uygulama kodlarını decode ettim orada bile benzer kod yapısı, aynı kütüphaneler vardı. Sonra hocam bunu boşa yapmışsınız çabanıza yazık diye bir mesaj attım. Gördü ama cevap yazmadı hala.
İnsanlar sanıyor ki projeleri çalıp bir şeyler başaracağım. Bu adamın önceki mesajlarına baktım, haktan hukuktan bahsetmiş durmuş.
Şimdi ben ne yapayım? Etik mi yapılan? Hırsızlığa girmiyor mu bu? Bu olaydan sonra bu forumda ödemelerin yatışın konularına ne app satışı vs konularına yazmadım. Öyle insanlar varki seni o konulardan takip ediyor, elinde işleri öğrenip çalmaya kalkıyor.
Yapılan tamamen etik dışı. Bu işi sözleşme ile yapmış olsaydınız sonucu ne olurdu düşünün. Rekabet yasağı diye bir şey var. Keşke işi sözleşme ile yapsaydınız, sonuç çok farklı olurdu.