Cryptos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam herkese.

Yaklaşık 1 buçuk yıllık evliyim ve şu anda halen babamın yanında şoförlük yapmaktayım ve bir süredir aklımda farklı iş planlarım mevcut.

Bir dükkan açmayı planlıyorum Bilgisayar teknik servisi bakım onarım ve malzeme satış ek olarak ise ufak tefek Web işleri.

Yaklaşık 30k sermayem var. Bu işi uzun süredir düşünüyorum. Bulduğum dükkan öğrenci kesiminin yoğun olduğu bir bölge Eskişehirliler bilir. Şirintepe mh. Yaylapınar sk.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim Kosgeb vs. Ne gibi avantajlarım olabilir. Henüz 23 yaşındayım ve abilerimin fikirlerini almak istiyorum.
bazı meslekler ölüyor bazıları şekil değiştiriyor, bilgisayarcılık hem öldü hem şekil değiştirdi. Tamire bilgisayarımı hiç götürmedim çevremde de duymuyorum götüreni. Eskisi gibi format, tamir, bakım yaptırmıyor insnalar otomatik yazılımlar çıktı tek tuş ile format atıyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla oyun bilgisayarı satıyorlar, youtube de şatafatlı videolar v.s. koyupta satıyorlar. Bu şekilde bir iş kazandırabilir fakat diğer adamlardan ucuza alıp satmak lazım buda çok zor bir iş.

Şevkini kırmak istemem ama bence biraz daha araştırma yapmalısın(belki yapmışsındır ama yinede yazdım ), varsa sizin oradaki bilgisayarcıların önüne bir kaç kere git günde kaç kişi giriyor, ne alıyor izle, iyi fizibilete yapmadan ani girme işe ben çok hayal kurdum girdim işe hepsi zararlı çıktı.

Hiçbirşey göründüğü gibide olmuyor, imzamdaki akülü vidalama TürkiyeDeki en uygun fiyata satışa koyduğum bir ürün, r10 da konu açtım bir sürü kişi ben alıyorum diye yazdı 3-4 kişiye falan sattık, gir profile bak en az 10 kişi alıyorum yazmış . Ha diğer yerlerden satıyorum sahibinden letgo v.s.