Normalde her konuya mesaj yazmam ama sorunuzu çok içten bulduğum için kendi deneyimlerim üzerinden naçizane tavsiyeler vermek istedim.

PHP'yi bırakmak istiyorsunuz çünkü yetersiz geldiğini hissediyoruz; ancak gerçekten öyle mi? Mesela ne üzerinde çalışırken hissediyorsunuz bu yetersizlikleri? çünkü php'yi hemen hemen 9 senedir kullanan birisi olarak ben nodejs'den bir eksiğini görmüyorum.

Nodejs'e geçmek istiyorsunuz çünkü all-in-one, yani işin tamamını js ile yapıp teslim edebileceksiniz fakat iyi bir geliştirici olmak için ihtiyacınız bu mu? Kendi fikrimi söylemem gerekirse nodejs'e geçerek aç kalmazsınız ancak büyük projelerde ya da firmalarda mikroservis mimarileri kullanılır bu şu demektir; nodejs ile yazdığınız API'a diyelim ki yüz tanımlama özelliği eklenmesi gerekiyor, bunu oturup nodejs ile yazmazsınız çünkü nodejs yapısı itibariyle hybrid interpreter bir dildir, örnekteki gibi görece yüksek işlem gücü gerektiren servisler mümkün olduğunca native'e yakın yazılır amaç hız ve verimli olmasıdır. Ayrıca kendinizi bir dile bağlamak kariyerinize yapacağınız en büyük kötülük olur, uzun bir süre bu kötülüğü kendime yapmış biri olarak söylüyorum.

Bence kariyerinize php'den nodejs'e geçiyorum yerine php'den sonra nodejs'i de öğreniyorum şeklinde devam etmeniz daha yararlı olur, nodejs'den sonra da belki compile edilen bir dili öğrenirsiniz ve kendinize ben neden daha önce öğrenmemişim dersiniz

Şuan üzerinde çalıştığım projede sadece backend tarafında 3 farklı dil, 2 farklı veritabanı kullanıyorum, hiçbirinin diğerine tam üstünlüğü yok ancak her birinin daha iyi olduğu nokta(lar) var ve benim ihtiyacım bu noktalar. Size de aynısını naçizane tavsiye ediyorum, her şeyi tam anlamıyla bilin, hangisini kullanmanız gerektiğini siz seçin, dil sizi yönlendirmesin, siz dili yönetin.