Ülkemiz demokrasi ile yönetiliyor ve 5 senede bir yönetenler oylanıyor 5 seneliğine çoğunluğu kazanan bu kişilere emanet ediyor Türk halkı yönetimi,eğer halk yönetimden memnun kalmazsa bir sonraki seçimde yönetim değişiyor.Parlementoda ülkenin başındaki kişi eğer yanlış bi karar alırsa parlemento bunu kabul etmeyebiliyor fakat ülkemizde parlemento diye birşey yok henüz hepsi tek adamın kuklası o ne derse o oluyor takım tutar gibi parti tutan bir milletvekillerimiz var doğruya doğru yanlışa yanlış denmiyor çoğu zaman sessiz kalınıyor.
Yani aslında sana soruluyor fakat çoğunluk hangi parti alırsa onun üstünlüğü egemen oluyor kısacası ülkenin kaderini yine ülkenin halkı belirliyor.
Demokrasi eğitim seviyesi düşük cahil ülkelerde uygulanmamalı açıkcası Aysun kayacının dağdaki çobanla benim oyum bir mi lafı her ne kadar kaba bi laf olsada tamamen katılıyorum.Mesela sadece üniversite mezunları oy kullansa yada en azından milletvekili vs. adayı olunurken IQ testleri yapılsa ülke 10 sene içinde çağ atlar yeniden doğar diye düşünüyorum.