Merhabalar, yaklaşık 1 - 2 ay önecsinde 60 gününü doldurmamış bir domaini transfer etmeye çalıştım ve transfer etmeye çalıştığım firma 60 günü doldurmadığı için transfer edilemeyeceğini bildirip bakiyemi hesabıma geri iade etti. Daha sonrasında dün bu dediğim domaini farklı bir arkadaşa sattım ve gereken hesap bilgilerini ilettim.

Sattığım arkadaş bana bu sabah domain firmasında domainin gözükmediğini söyledi, ben de whois'den kontrol ettiğimde 4 gün öncesinde domainin bir şekilde transfer edildiğini fark ettim. 2 ay önecsinde transfer etmeye çalıştığım firmaya ulaşıp domainin durumunu sordum ve transfer olduğunu belirterek domaini hesabıma eklediler. Ayrıca 35TL tutarında bir fatura eklendiğini gördüm, firma yetkilisine ulaştığımda ise faturanın ödenmesi gerektiğini belirtti ödenmemesi durumunda domainin iptal edileceğini söyledi. Ben de iptal edilince diye sorduğumda eski firmaya geri yönlendirilebilir ancak yüksek ihtimal eski firmaya geri gitmeyecektir diye belirtti. Faturayı satın alan arkadaşa da yönlendirebiliriz diye de ayrıca seçenek sundu ancak satın alan arkadaşa söylediğimde bu şekilde olacaksa eğer para iadesi istediğini belirtti.

Bu durumda ne yapılabilir?, domainden anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. İptal edilince eski firmaya geri gönderilir mi domain?