YILMAZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sirketteki pozisyonum geregi full stack olarak calisiyorum. Apileri PHP ile yaziyoruz. yurtdisinda PHP'nin hala pazari var. Turkiyede pazar nasil bilmiyorum ama php yazdigini zannedim aslinda PHP'den bir haber olan cok insan var.
Ben sirket isleri disindaki islerimi NodeJS'e tasidim, TypeScript ile yaziyorum. Sebebi is hem TS ile daha fazla zevk almam hem de back-end'de kendimi gelistirdigim kadar front-end tarafindan da tecrubeye sahip olmak. Belirli islerimde direk TS ile yazip geciyorum, sistemli islerimde ide NestJS kullaniyorum. NestJS kullanma sebebim tamamen TS ile yazilmis olmasi, baska bir sebebi yok.
Hocam öğrenmek için nasıl bir yol önerirsiniz peki ? Benim sadece node.js ile deneyimim json çıktısı oluşturmaktı oda daha hızlı çalıştığını düşündüğüm ve deneyimlemek için fakat sonrasında bilmediğim ve internetten araştırıp araştırıp yaptığım için işin içinden çıkamadım apiyi yine php ile yazmıştım öyle javascript ile aramın çok iyi olduğunu söyleyemem. Nasıl bir yol önerirsiniz hocam başlamak için ?

safak1990 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle bende bunun kararını 1 hafta önce verdim. Js en temelinden basladım node a kadar gider =)
Peki hocam siz nasıl bir yol izliyorsunuz bahsedebilir misiniz ?

YILMAZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayrica ufaktan https://deno.land/ uzerinde de bir seyler yapmaya baslamayi planliyorum.
Belki ilerleyen günlerde benide forumda ilk node.js projem şeklinde görürsünüz hocam kısmet İnşallah öğrenmek için adım atabilirsem

EyupFidan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangisi hoşunuza gidiyorsa ve hangisinin avantajları daha fazla ise ona yönelin bence. Dil fanatikliği yapmaya gerek yok bence.
Evet hocam bu söze bende katılıyorum. Bir yazılımcı için en iyisi bildiği dil ile yazmasıdır.

refalert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden iki dilede hakim olmak istemiyorsun? Seçim yapıyorsun?
Sizin cevabınızı biraz geç gördüm özür dilerim hocam. İki dile şu yüzden hakim olmak istemiyorum. Tamamıyla aslında javascript ve kütüphanelerine geçiş yapmayı istememin nedeni aynı alt yapı ve benzer sytanx 'ları ile bir çok farklı şeyi yapabiliyor oluşumuzdan dolayı. Developer olarak hem web için php ile uğraşmak android uygulamalar içinde java ile uğraşmaktan yorudum diyebilirim. Hem iki dilde de iyi olmak için bayağı bir zaman ve çaba sarfetmemiz gerekiyor. Bende web projelerimi en az 4 yıldır php ile kodluyorum. Bu süre bile php 'de uzman olmak anlamına gelmiyor. Uzmanlık aslında tamamen o dil ile ne kadar çok proje geliştirilir ise onunla eşit zamanda artıyor. Bir dili ne kadar çok kurcalayıp o kadar proje yazar isek daha da bir o dile aşina oluyoruz aslında. Bende tercihimi tamamen php 'yi bırakmaktan yana kullansam mı diye tereddüt içindeyim