Şöyle ki node.js 'in avantajları sadece web uygulama düşünmek yerine bir çok açıdan faydalı oluşu ve işlemcinin cpu'sunu düşürmesi. Sadece web uygulamalar haricinde javascript kütüphaneleri bir çok platforma aynı anda uygulama çıkartmamızı gerekiyor. Backend kısmında php 'yi bırakıp javascript kütüphanelerine yönelen var mı aramızda ? Nasıl görüyorsunuz ? Sizce ne yapılmalı. Danışmak istiyorum size bu konu üzerinde tartışmak. PHP 'nin şahsen yavaş yavaş ömrünü tamamladığını düşünüyorum. Hiç bir dil ölmez fakat yine yazılımcının en iyi bildiği dil ile geliştirmesi herkes için en iyi sonuca ulaştırır. Aramızda node.js yada javascript 'in başka freamworklerini kullanan, geçiş yapan var mı düşünceleriniz nelerdir ? PHP 'den artık yavaş yavaş kurtulmanın zamanı mı geldi mi ?
Sirketteki pozisyonum geregi full stack olarak calisiyorum. Apileri PHP ile yaziyoruz. yurtdisinda PHP'nin hala pazari var. Turkiyede pazar nasil bilmiyorum ama php yazdigini zannedim aslinda PHP'den bir haber olan cok insan var.
Ben sirket isleri disindaki islerimi NodeJS'e tasidim, TypeScript ile yaziyorum. Sebebi is hem TS ile daha fazla zevk almam hem de back-end'de kendimi gelistirdigim kadar front-end tarafindan da tecrubeye sahip olmak. Belirli islerimde direk TS ile yazip geciyorum, sistemli islerimde ide NestJS kullaniyorum. NestJS kullanma sebebim tamamen TS ile yazilmis olmasi, baska bir sebebi yok.