theykk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Suan nodejs de fastify ve bazi eklentiler ile kendi altyapimi olusturuyorum , php den daha guzel geliyor suan bana birde yaninda docker ekledin mi miss gibi oluyor.
Birde hocam yanlış biliyorsam beni bilgilendirin javascript altyapısı ile çalıştığı için en cezbecidi noktası diğer kütüphanelerine kolay ayak uydurmamız yazılım açısından kolaylaşıyor. Yani hemen hemen yapısına bir kez aşina olduktan sonrasında bir çok farklı şeyi yapabiliyor oluşumuz. Bugün bi karar vereceğim ona göre kendime zaman ayırıp öğrenmeye başlayacağım. Hep bu zamana kadar php 'yi seven biriydim fakat artık nedense php beni çok yorar hale geldi. Kodlara 40 takla attırmaktan yoruldum diyebilirim.

Seolik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam çağın dinamiklerine ayak uydurmak şart. bunu tek bir dille sınırlandırmamak lazım. yaşadığınız zaman diliminde ne geçerliyse ona yönelmek şart.
Kesinlikle hocam bu yazdığınıza katılıyorum. Ama şöyle ki mesela şimdi android için uygulama geliştirmek adına java kullanıyorum. Fakat react native ile her iki platformada uygulama çıkartabiliyoruz. Google kotlin çıkartmıştı. Şimdi de yeni bir dil çıktı yanlış hatırlamıyorsam flutter miydi bir şeydi tam olarak ismini hatırlamıyorum. JavaScript 'in bu yanı beni cezbediyor açıkçası. Android için gidip java bilmek yerine react native ile yap yada ios için swift öğrenmek yerine