bayteking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
domaini patentten önce aldığınız için hak sahibi sizsiniz sizde onlara fikrinizi çaldıkları konusunda dava açacagınızı belirtin umarım bununla ilgili yazışmalarınız vardır işinize yarar ama avukat önemli karşı tarafta iyi bir avukat gücü var diye düşünüyorum
katılıyorum,buralar karışacak vaziyet alın

Hocam bu çok ikilem bir konu. Geçenlerde forumda şöyle bir tartışmaya girdim. Adam bir şirket kuruyor, fakat şirket ismine ait olmasını istediği instagram hesabı boş boş duruyor. Forum'da konu açmış arkadaş, instagram hesabının kullanılmadığını, boş boş durduğunu, nasıl üzerine alabileceğini, yada üzerine alabileceği bir şekilde yöntem olup olmadığını sordu. Bende kendilerine şunu söyledim. İsterse şirketin kocaman bir şirket olsun, alamazsın. Çünkü o adamın aldığı bir isim ve senin marka tescilinden önce aldığı bariz ortada. İnstagram buna müsade etmez, zira adamın instragram hesabına çökmek olur dedim o. Siz o işlemleri yaptığınızda bu firma var mıydı ? bu domain adresini kim ne zaman aldı ? Siz o domaini alırken, o adamlar ticari faaliyet sürdürüyor muydu ? Bunlar önemli, yoksa o zaman birileri domaini alsın, bende değerlenmeye dönen domainlerin adında şirket kurayım, vereceksin diye zorbalık yapayım, olamaz böyle birşey mahkemelik olacaksın gibi duruyor, mahkeme diyince korkmayın hocam, ceza davası değil bu hak yerini bulma davası, mahkeme sizin için en doğru kararı verrir