gokhanpolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zamanında uzun araştırmalar yaptım bilgilerimi aktarayım. Kalıcı çözüme kavuşmadım ama istikrarım devam etseydi belkide kavuşurdu... Öncelikle egzamanın nedeninden bahsedeyim, egzama cilt hastalığı olarak geçiyor fakat bana göre egzema, bir bağırsak hastalığı yani bağırsağın görevini yerine getirmeyişiyle ilgili.
- Öncelikle kortizonlu ilaçlardan uzak durun bunlar egzamayı anlık olarak geçirir fakat kortizon zararlı bir madde.
- Size iyi gelen ilaçlar olabilir hatta geçiren ilaçlar olabilir ama ilaçlar sadece o bölgeyi etkileyecektir ve egzemanınız başka bir alandan patlak verecektir.
- Hayatınızın bir köşesinde spor mutlaka olsun. Spor gerçekten bana iyi gelmiştii.
- Baharatları kesinlikle bırak.
- Her şampuanı kullanma nemlendirici şeyler kullan.
- Bol su tüketin
- Ben bir süre sırf sebze tükkettim yağ yok beyaz renkli hiç birşey yok özellikle mayalı gıdalar ekmek, un, şeker felan hepsini çıkardım akşam yemeğinde haşlanmış sebze sabah kahvaltı öyle öğlende öyle çok zordu ama. Peynir v.s de yasak.
- Orjinal elma sirkesi saçına sürebilirsin günde 1 defa
Bunları uygularsan hayatın biraz daha güzelleşiyor fakat kesin çözümmü bilmiyorum. Vucudun o toksinleri atana kadar böyle davranırsan belki kesin çözümde olur. Deneyebilirsin.
Bu arada egzema olanların ortak gözlediğim bir kaç durumları var, sık tuvalete çıkamama, su az içme, stres,
hocam yıllardır egzamanı araştırıyorum ama bağırsak ile olan ilişkisini hiç duymamıştım. 1 yıldır bende bağırsak problemi var, doktorlar hâla çözemedi son olarak kanser varmı diye bakılacak, sanırım egzamam benim bu yüzden arttı son 1 yıldır. güzel tespit