thecoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı bölümden bir kıza gönlümü kaptırdım. Kız öyle başkalarına göre çok güzel değil ama bana güzel geliyor işte ne bileyim. Ama bir türlü fırsat bulupta tanışamadım. İnstagramda takip ettim oda beni karşı takip etti. Cesaret edipte mesaj atamadım. Zaten okulda görüp konuşamayıp instagramdan mesaj atmakta saçma geldi. Arada saçma sapan eski fotoğraflarını falan beğeniyorum. O sadece hikayelerimi görüyor. Bazı ortak derslerde denk geliyoruz. Arada yalandan göz göze geliyoruz ben gözümü kaçırıyorum. Utanıyorum haliyle. Bu gün derse geç geldi bi elemanın yanına oturdu baktım baya çocukla samimi muhabbet ediyorlar. Yanımdaki arkadaşım seninkine bak birinin yanına oturmuş dedi döndüm baktım. Yanındaki elemanda bana bakınca bende aynı açıdan hocaya bakıyor gibi yaptım. Tam kafamı çevirdim gözümün ucuyla kızın bana baktığını hissettim. Her neyse sonuç belli ben bu kızla tanışamam konuşamam muhtemelen kızda başka birisiyle sevgili olur. Bazen kızın yakınından geçerken adımın geçtiğini duyuyorum ama emin olamıyorum. Aramızda yaş farkı da var ben biraz bazı nedenlerden dolayı okula geç kalınca kızla neredeyse 7-8 yaş fark var. Gidip konuşmama bir engelde yaş farkı diyebilirim. Ama belli de olmaz belki aklımda kalacağına gideyim içimi dökeyim derim dağ filmindeki bekir gibi gider konuşurum.
İki ihtimal var :

1. olması
2. olmaması

Siz olmama ihtimalinden korktuğunuz için sonuç odaklı hareketlerde bulunmaktan çekiniyorsunuz. Kesin olacağını bilseniz zaten, hemen aksiyon alırsınız. En kötüsü de bu kararsızlık hali.

1. Eğer olursa, hedefinize ulaşmış olursunuz.
2. Eğer olmazsa, unutmaktan başka çareniz kalmaz zaten. Konu kapanır, artık kapanmak zorundadır.

Eğer olacaksa nasıl bir yol izlemelisiniz?

Öncelikle arkadaşlık kurmalısınız, eğer çok fazla asosyal değilse muhatabınız ile belli düzeyde arkadaşlık kurabilirsiniz. İlk hedefiniz arkadaş olmak için ufak, masum bahaneleriniz olsun. Tabi bunun için yapay fırsatlar oluşturmalısınız.

Arkadaş olmanın en kolay yolu da ortak arkadaş bulmaktır. Ortak arkadaş bulamıyorsanız, onun arkadaş olduğu insanları tespit edin, onlarla önce arkadaş olun, samimiyet kurun. Arada bir ortak arkadaş olursa rica edersiniz, birlikte kantinde oturdukları sırada size haber verir, siz de gider katılırsınız, etkileşim başlamış olur.

"İyi de ben konuşmayı öyle çok beceremem, heyecanlanırım." diyorsanız, korkmayın. Sadece doğru soruları sormanız yeterli. Muhatabın ilgi alanını tespit edin, kimi insanlar ailesi hakkında konuşmayı sever, kimileri hobileri hakkında, kimileri daha felsefi konulardan hoşlanır. Her ne konuda ilgileniyorsa, neyi konuşmak hoşuna gidiyorsa, sadece o alanda güzel sorular sorun yeter. Karşınızdaki size ilgilendiği konuda saatlerce bir şeyler anlatabilir. Siz hiç konuşmadan sadece doğru soruları sorduğunuzda o muhabbet ona çok tatlı gelecek. Görüşme sonrası sizin muhabbetinizin güzel olduğunu düşünecek, emin olun

Daha fazla teknik destek almak için bana ulaşabilirsiniz