Merhaba,

Şimdi açmamanızın tek sebebi genç girişimci desteği varsa makul bir sebeptir. Adsense geliri site veya youtube üzerinden ise ve herhangi bir şekilde reklam aracılığı faaliyetinde bulunmuyorsanız şahıs işletmesi açarak işlemlerinize devam edebilirsiniz. Reklam yayıncılığı konusu sektörü bilmeyen meslektaşlar tarafından yanlış yorumlanmaktadır.

Kaldı ki zaten e fatura e defter son yayınlanan tebliğle birlikte genele yayılma aşamasına gelmiş ve maliyeti oldukça düşmüştür. Ayrıca zorunlu geçiş ile isteğe bağlı kullanmak arasında fark bulunmaktadır.

ChostFreak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Bir süredir adsenseden gelir elde ediyorum. Forumda yazılanlara ve araştırmalarıma göre mutlaka vergi numarası alıp vergi ödemem gerekiyor. Dün muhasebeci ile görüştüm ve 2020 de reklam yayıncılığı yapan kişilerin direk üst sınıftan işletme hesabı açması gerekiyormuş. E fatura olayları vb. zorunluymuş. Normal şartlarda 5milyon TL cirosu olan kişiler üst sınıf oluyormuş ancak bu düzenlemede parantez içinde reklam yayıncılığını da dahil etmişler. Eğer bu şekilde 2020 de firma açarsam ve vergi ödemek istersem e faturaydı bilmem neydi çok fazla uğraşmam gerekiyormuş. Kazandığımdan bana bir şey kalmayacak neredeyse. Yıllık 30k yı geçtiğim için de mecburi oldu artık. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz diye size bi sorayım dedim. Muhasebeci 2020 de bi kontrol edelim tekrar yasaları sonra açalım dedi malum yıl sonundayız.

@alcaym; özellikle sizin görüşünüzü de almak isterim. Çok konunuzu gördüm bu konu hakkında da görüşünüzü almak isterim.