Dixie7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar kendim geliştirmekte olduğum bir sayfam var zar zor 1k takipçi yapabildim ortalam bi hikaye gösterimi 200 civarında sürekli birilerini takip edip gönderi paylaşımıyla ediniyorum bu takipcileri son zamanlarda çok görüyorum çekilişle takipçi satın alanları satanları organik deniyor ama gelen takipçilerden memnunmusunuz
Pazarlama kesimi gelmeden;
Bir müşterim ( Sayfanın sadece tasarımlarını yaptım hesap ile alakam yok) güzel bir bütçe ile 100K hedefi ile çekilişlere yöneldi.
Sonrasında " Dostum çekiliş ile gelen tayfa çöp instagrama reklam veririm daha iyi" dedi ve çekiliş işlerinden tamamen uzak durdu.
Eğer "takipçi çok olsun yeni takipçi çeksin" mantığı ile yaklaşıyorsanız çekiliş güzel bir alternatif olabilir. Fakat;
Bazı arkadaşlar her işte olduğu gibi bununda çakallığını bulup çekiliş adı altında data attırıyor. Yani siz çekiliş yaptık sanıyorsunuz fakat size " %100 Turk takipçi " paketi geliyor. Dolayısı ile gelen takipçi kendi eliyle gelmiyor, aktif ve kaliteli bir kitle olmuyor. ( Aktiflik belki ama çer çöp )

Şahsi fikrim,
Paranıza yazık.