Merhabalar .
https://www.r10.net/showthread.php?p...post1075890393
Bu konuda daha önceden paylaşmıştım. Herhangi bir telif maili almadım, almadan beni şikayet etmişler. Ufuk Gedik'ten ( Veridyen ) tüm backupları veya kanıtları almışlar. Beni daha sonrasında ise şikayet edip, ifademe başvuracaklardı. Avukatım aracılığıyla anlaşma sağladım,
Vizontele filmi için 10 bin TL telif cezası istedi aracılar.
Bunu konuşarak 4 bin TL'ye indirttik. Takipsizlik kararı çıkarttıracağız. Demem o ki; yıllardır ekmeğini yediğim Film sektörü benim için tamamen bitmiştir. Bu sektöre giren bütün arkadaşlara ayrıca çağrımdır ; kendinize legal sektörler bulun. Bugün 4000 ile kurtardım ben ancak, yarın başka bir film yüzünden binlerce ceza alabilirsiniz.
( Ayrıca sayın R10 yetkilileri, bu metin düzenleyicinizde ne var bilmiyorum ancak,otomatik olarak attığım boşlukları ve cümleleri siliyor :S )
Ders olsun.
Saygılar, sevgiler...
Oncelikle gecmis olsun.
Bu telif maili konusunu herkes yanlis biliyor. Lisans ihlalinde bildirim zorunlulugu sadece ceza davasi icin zorunludur. Yani bir adami savciliga sikayet etmeden once bildirimde bulunman zorunludur ve bildirime ragmen israrla devam ediyorsa hapis cezasi ile karsi karsiya kalir.
Ama tazminat icin ihlal bildirimine gerek yok. Sen adamin telif hakkini ihlal ettigin an adama tazminat hakki dogar. Seni hapse attirmakla tehdit etmese bile mahkemeye gidip bilirkisinin tayin edecegi telif ucretini faizi ile birlikte mahkeme ve avukat ucretlerini de pesine takip senden alabilir.
Youtube, facebook gibi siteler icerigini kullanicilarin olusturdugu yer saglayicidir. Yani onlar sucun bireyselligi ilkesi ile lisans ihlali yaratan icerigi kaldirip koyan kisinin bilgilerini vererek kendilerini siyirabilirler. Ama amaci korsan olarak film yayinlamak icin kurulmus icerigini tek elden site sahibinin hazirladigi, temasindan domain ismine kadar herseyi ile korsab film izletmeyi hedefleyeb siteler oyle 3 gunluk uyaridan falan da yirtamaz. Bu devirde hakim karsisina cikip telif hakki oldugunu bilmiyordum diyemezsiniz, hakim fircalar.
Yani senelerdir soyluyorum, internet artik ana iletisim kanali. Ve adamlar para harcayip urettikleri icerigi size yedirmezler. Film sitesi acmak alanen hirsizliktir. Eger tazminatla kurtarabiliyorsaniz sanslisiniz. Ibret olsun diye birilerini iceri de attirabilirler.
Son olarak tum gelismis ulkelerde fikri haklar konusunda son 20 senede kati duzenlemeler yapildi. Bir avukat avrupadan kuzey amerikadan ya da turkiye den bir domain ya da hosting saglayicisina yazili basvuru yaparsa aninda senin tum bilgilerine ulasir. Cunku sadece yayinlamakj degil yayinlanmasina aracilik da suc unsuru icerir. Yani senin bilgilerini vermeyen firnayi davaya ekleyebilirler. O yuzden cloudflare arkasina saklanan almanya franda amerika lokasyon sunucu alan arkadaslar. Caniniz yanar, bu ulkelerdeki firmalar baslari belaya girmesin diye bilgilerinizi 24 saatte teslim ederler telif sahibinin avukatina.
Haberiniz olsun.
Ben TMD Hosting ile sahte hesap açmıştım. İsim soyisim adres sallıyorsunuz. Ödeme gizliliği yurt dışı firmalarında esas olduğu için, kolay kolay verilmiyor isim. 150 - 200 K'da inat edip silmediğim sitelerde bile şikayet olayı olmamıştı.
Olsa bile beni bulamıyorlardı.
TMD'de açtığım kişi üzerinden kimi şikayet ediyorlar ? :-D
Ha şöyle bir şey var; TMD'de sizi onaylamak adına arıyorlar telefondan;telefon hattı sizin üzerinize olmaması iyi olur. Bunun dışında hiçbir açık yok
Yabanci sirketler de verir. Kendi ulkelerinden bir avukat telif hakkini gosterir belge ile basvursun birak bilgilerini vermeyi ayni gun sitenin yayinini durdururlar. Batili ulkelerde fikri haklar bizde daha iyi korunuyor. Ben botla siteme cektigim dandik bir saglik blogundan gelen makale icin dmca sikayeti yedigini ve hostgatorun ya bu icerigin sana ait oldugunu ispatla ya da sayfayi kaldir o zamana kadar siteye erisimi durduruyoruz dedigini biliyorum. Bizim insanimiz karsisinda avukati gorene kadar fikri ve sinai haklari cok kucumsuyor. Film sitesi torrent falan acacaksaniz sunucuyu rusyadan moldovadan cin den falan almak lazim. Batili ulkelerde bu isler sakat.