Laravel 6 incedinmi vue js component yapısı entegreli geliyor. Laravel ile ilerle derim. Js evet güçlü ama gerekli gereksiz şişiyor paketlerle hele CLI Kullanıyorsan boyut büyüyor.
Hocam inceledim, hatta
https://laracasts.com/series/laravel-from-scratch-2018 şu seriyi komple bitirdim notlar falan aldım ama pratikte hiçbir uygulama yapmadım. Evde kendim çalıştığım için iş yerlerinde düzen nasıl ilerler bilmiyorum buda biraz korkutuyor beni.
Vue'yi az biraz başka yorumda da dediğim gibi biliyorum, haliyle aslında laravel mantıklı benim için ama mobil falan da ilerde (şuan zaten popüler) daha da popüler olacak insanlar telefon uygulamasından başka bir şey yüklemiyor. Şöyle güzel bir uygulama yapabilmek isterdim o yüzden react vs. yakın duruyordum.
Açıkcası belli bir düzen yok. O çalıştığın CTO'nun kafa yapısına bağlı. Ben CTO'luk yaptığım dönemlerde Laravel+ReactJs proje daha minimalist birşey ise Lumen+ReactJS kullandırdığım oldu. Sıfırdan kendi altyapımızı yaptığımız dönemlerde oldu.
Şuan gördüğüm kadarıyla birçok altyapı Laravel kullanıyor. Laravel aktif olarak Vue'yi desteklediği için yanında onuda kullanıyorlar. Siz bir ülkenin ne kullandığından çok kendinize bir roadmap seçip birisinde uzmanlaşırsanız zaten illaki iş bulacaksınız
Lumen'i ilk defa duydum ona da bakayım hocam.
Benim sıfırdan yapacak pek bir becerim yok, ekiple de çalışma deneyimim olmadığı için kendi yaptığım şeyler eyvallah çalışabiliyor ortaya bir sonuç çıkıyor ama çıkmasını istedikleri sonuç o olur mu tereddütüne düşüyorum, yaptığım şey ekip çalışmasına uygun kodlama değildir belki de diye falan.
Kendime roadmap seçiyorum ama baya gerideyim sanırım, çoğu şeyi birbiriyle karıştırıyorum ve hata yapmamak istiyorum. Madem bir zaman ayırıp roadmap bitene kadar birşeyler öğreneceğim, öğrendiğim şey öğrendikten sonra bana iş versin istiyorum.
https://www.r10.net/genel-webmaster-...istiyorum.html şu konumda roadmap'im hakkında biraz bilgi verdim ama dün baya bir araştırma yaptım değiştirmeyi düşünüyorum bunu.
Siz hangisine odaklanmayi istiyorsaniz hocam tr'de çalişşasiniz bile sadece php bilseniz birini çikartilacak olsa akla gelen php olur etraf php biliyorum diyenlerle dolu.
Benim görüşüm nadir dillerle yönelip lua go gibi alanlarda geliştirmeniz kendinizi hiç bir arti eksiginiz olmaz.
Hocam dediğin doğru nadir bir şey bil, sen işi değil iş seni arasın gibi bir yaklaşım da var ama ben o kadar bilgiye sahip değilim malesef yazılımda, şimdi nadir bir dil öğrenirim, bu sefer dilleri harmanlamakta sıkıntı çekerim, iş de bulamam falan.
Php yi de boş php değil de frameworküyle birlikte öğrenmek istiyorum. Firmalar öyle kullanıyor genelde sanırım.
ReactJS öneririm. Çalışma mekanizması farklı. Google destekli . Firebase gibi bir nimetle iç içe . Android için de ReactNative var.
Tavsiyem react. hatta Themeforest sitesinde Fuse React Theme diye aratırsanız. güzel bir tema var. yapımcısı da Türk.
Baya işlevsel.
Teşekkür ederim hocam bende reacta sıcak bakıyorum ama işte başka etmenler de giriyor ya işe :/