Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Garson çarpıyor ve arkasına bile bakmadan devam ediyor. Şiddetli tepki gelince dönüp elinin ucuyla "Al işte düzelttim" tarzı bir hareket yapıyor. Tabi ki ona gösterilen şiddetin hiçbir şartta sebebi olamaz ama garsonun halini tavrını da sevmedim şahsen..
sosyalortak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam yapma allah aşkına, orada döner yedin mi ? ben yedim. 15 lira döner diye bütün sakarya orada. Bu çocukları görsen acırsın haline, o kadar yoğun ki, millet olarak haklıyız, nerede ucuz var oraya bakmak zorundayız. Bu işletme bir çok işletmeye sahip, sürümden kazanıyor. Kötü diye değil sürümden kazandığı için ucuz. O kadar dayak yesem, restorandan alırım bıçağı saldırmasam bile kendimi korurdum. Art niyetli olan çocuk, kaçar mı allah aşkına ?
Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Garson için iyi niyetli düşünmek istiyorum. Yorgundu, saftı, çarptı ve döndü özür diledi çocuğu yerden kaldırdı ve çok mahcup oldu (bu kısımlar oldu ama kamerada gözükmüyor varsayıyorum) ve bunlar olduktan sonra adam saldırmışsa çok ağır şerefsizdir.
Ama benim izlediğim görüntüden anladığım kadarıylai empati yaparak ve yine varsayımlarla konuşmam gerekirse; dükkan inanılmaz yoğunlaştı. Personel ilgilenmiyor, bir şey istiyorsun surat yapıyor. Geçilmeyecek yerden garson geçmeye çalışıyor ve çocuğu düşürüyor. Arkasına bakmadan giderken dedesi veryansın ediyor. Garson elinin ucuyla laf yaparak aksiyon alıyorsa; kimse kusura bakmasın duyar kasmaya gerek yok daha beterini yaparım.
Yakın zamanda böyle bir durumu bizzat yaşadım, bebek sandalyesini ayağıyla itmeye çalıştı. Sandalyeyi devirirken yakaladım, sonra yerimden kalktım ve ağız burun girdim. (Yukarıda bahsettiğim gibi, acelesi vardı toyluk yaptı öyle hareketle anlarım. Ama önümüze koyulan değil fırlatılan çatal kaşık zaten tepemi attırmıştı, birde bu hareketiyle kızımı düşürüyor.)

Forumdaşlarım birebir şahit olmadıktan sonra pek kameraya aldanmayın, son zamanda birçok örneğini görmüştük. Örneğin, 70 yaşında baba,göre kızını döverken çekilen video.(Hatta tacizci olarakta çıktı garibanın adı) Sonra gerçekleri hepimiz izledik.
Old adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu olayı farklı bir şekilde yorumlamak istiyorum, daha doğrusu tarafsızca, ilk izlediğimde çok sinirledim yumruk atan adama, fakat videoyu dikkatli izleyince farklı detaylar ortaya çıkıyor.

Videonun en başında dikkat ederseniz, garson diğer arkadaşının hemen ardında iken hafif sağ tarafa doğru hareket ederek mama sandalyesine çarpıyor. Oysa arkadaşını takip ediyordu.

Diğer dikkat çekeceğim nokta da, çarpan garsonun hızla ileri doğru ilerlemesi, yanındaki arkadaşının da oradan geçtikten sonra sola dönerek, aslında oradan geçmesine gerek kalmayan bir noktaya doğru ilerlemesi. Sanki iki genç arkadaşın "abi birlikte geçelim de, anlasınlar şu mama sandalyesini şuraya koymamaları gerektiğini..." gibi bir fikirle hareket ettikleri izlenimi çıkıyor(bu bir tahmin).

İki masa arasında garsonların geliş-geçişini engelleyecek bir yola mama sandalyesi mi koyulur mantığıyla masumca bir ders vermek niyetine çarpıyor(bu bir tahmin). Tabi mama sandalyesi ile dedesi arasında bir çocuk olduğunu hesap etmiyor. (Çocuğu fark etmeyenler 29.saniyeye bakabilir.)

Garson, mama sandalyesi ile dedesi arasında bir çocuk olduğunu fark etse zaten, direkt döner özür diler ama çocuk olayının hiç farkında değil.

O zaten tepki geleceğinin farkında, o yüzden çarptığı anda hiç arkaya bakmadan hızlı bir şekilde ilerlemeye koyuluyor, tepkinin devamı gelince neyle alakalı olduğunu anlamadan doğrudan mama sandalyesini düzeltmeye koyuluyor, herhangi bir özür diler bir tavırda olduğu da fark edilmiyor videodan.

Belki o yumruk gelmeden 1-2 saniye önce ne yaptığını anlıyor(tam olarak 13.saniyede anlıyor, 14.saniyede yumruk geliyor), dedesi çünkü tepkili bir şekilde açıklamaya çalışıyordu, çocuk var burada diye. O yumruk 15 saniye daha geç gelse garson olayı anlayıp belki güzel bir şekilde özür dileyecekti, o sahne yaşanmayacaktı.

Olaya bir de bu açıdan bakın istedim.
Yenile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Garson mama sandalyesine çarpıyor sonra yürüyüp gidiyor. Bebek pusetin içinde galiba oradaki bebeğe niye kimse sahip çıkmıyor arkadaşlar. Aynı şekilde sizin bebeğiniz olsa belki bu derece şiddetli tepki göstermezdiniz ama bir şekilde tepkinizi ortaya koyardınız diye düşünüyorum.

Yediği ekmeğe kör bakan ve bebeğe çarpıp umursamayan insanlıktan nasibini almamış kişileri çalıştırmamak lazım bence. Bebek olmasa bile müşterini rahatsız etmişsin, çarptığı anda dönüp özür dilemesi gerekirdi.

Garson veya çalışan olmamıza gerek yok başka bir müşteri olarak bilmeyerek çarpsak özür dilerdik. ama garson arkadaş gayet lakayıt.

Garsona vuran adama söyleyecek söz yok zaten. Konu ne olursa olsun yaptığı insalığa yakışmaz.

Mevzunun ne olduğunu tam olarak bilmemiz mümkün değil sonuçta olay yerinde değildik, ben yorumumu videoda gördüklerim üzerinden yapıyorum.

Duyduğunuz hiçbir şeye inanmayın ve gördüğünüzün sadece yarısına inanın. dıye bır yazı bırakayım bakalım olayı analız eden yenıle; ve old; a teşekkurler.