OKirala adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görüyorumki bende bir otobüscü olarak çok önyargılısınız belkide o 2 şofor gunlerdir hiç durmadan araç sürüyor tamam hata var ama hata şöförlerde değil Şirkette örnek vereyim adam istanbuldan çıkıyor izmire gidiyor o arac 1 2 saat durduktan sonra direk perone girer izmirden ankaraya gider ordada 1 2 saat durur Ankaradan Muğlaya gider ordan aynı sekil istanbula döner buna tur deniliyor,bu sistemi Kamilkoç , Metro,Pamukkale Yapmaktadır Yöresel firmaları o yüzden her zaman tavsiye ederim yani buyuk firmalar hep aynı b.ku yaparlar şofor ekmek parasına bakıyor 46 yolcudanda sorumlu evet ama o şofor ben inicem dese direk işine son verilcek soförler senelerdir bu haksizligi yaşamaktadır sosyal hayatları yoktur evladını eşini göremez günlerce hatta aylarca kendiside ister inip ailesi ile olmayı soförler hep küçümsenir sanki insan değilde robot muamelesi görür 50 60 tlye bilet alan ne yolcular var trilyonluk otobusu satın aldığını sanan emri baki konuşan onlara her zaman diyeceğimizi diyoruz zaten siz gine firmayı arayıp bu şofor uyuya kaldı değil de siz bu şoförleri dinlendirmiyormusunuz nasıl firmasınız gibi tarzında konuşun kendileri suçlu olduğunu bilecektir zaten.
Tamamen yanlış. Şoför çok çalıştırılıyorsa onun hakkını arayacak adam yolcu değildir. Şoförler örgütlensinler, sendika kursunlar, şirketlere karşı mücadele etsinler. Bir şoför yolda uyuyorsa bunun tek nedeni vardır dinlenmesi gereken zamanda dinlenmemiştir. Bu şoförler 3-5 saatte bir değişmiyorlar mı? Boşa çıkan şoför gidip yatmazsa, uyumazsa yolda uyur elbette. Para için, iş için, ekmek için insanların hayatını tehlikeye atmak normal değilidir. Şoförler benim iş hakkım için mücadele ediyor mu ki yolcular şoförün çalışma koşulları için mücadele versinler. Bunun hiç bir haklı açıkmalası ve özrü olamaz. Uyku bastırdı mı, diğer şoförden rica edersin. Ama diğer şoför de ben 4 saat kullanırken sen neden uyumadın dinlenmedin der diye çağırmamıştır. Devlet neden 2 şoför zorunluluğu getiriyor biri sürerken diğeri uyusun dinlensin diye.



caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekten insanlar bi tuhaf, ben şikayetin ş sini duyunca aklıma o kişinin evi ailesi çocukları neyim geliyor, şikayet et şikayet et diye feryat figan edenler, yarın o adam kendini yakınca, ailecek intihar edince, acımış numarası yapacak aynı kişiler.
Peki sen anan baban kardeşin çoluğun çocuğun uyuyan bir şoför yüzünden öldüğünde o şoförün ailesini evini çocuklarını düşünecek misin? Bu adamı şikayet etmezseniz bu adamın ileride ölümüne neden olacağı her insanın vebaline ortaksınızdır. Suçluyu ihbar etmeyen ileride o suçlunun yaratacağı her mağduriyetin ortağı olur. Empati ve ince düşünce güzel bir şeydir doğru insanla empati yaptığınız sürece. Direksiyon başında uyuyan bir trafik canavadından mazlum çıkaracaksınız neredeyse.